Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip elgtis per šalčius?

Termometro stulpelis vis krenta žemyn, o žemų temperatūrų poveikis žmogui nėra geras. Nelabai norisi ir nosies kišti, kai žiemą temperatūra pasiekia –15... Tačiau, jei esate priversti išeiti ir per didesnius šalčius iš namų, tuomet laikykitės tam tikrų taisyklių.
Kaip elgtis per šalčius?
Kaip elgtis per šalčius? / Алексей Болдырев, Flickr.com

Žiema – ne laikas laikytis dietų!

Žiemą eikite į darbus ir mokyklą tik gerai pavalgę, dar geriau, jei pusryčiams paruošite karštą maistą. Kitu atveju, jūsų organizmas pradės naudoti savo energiją. Jei rytais nepajėgiate valgyti, išgerkite bent karštos kavos ar arbatos.

Alkoholiui – ne!

Alkoholis šaltu metu iš viso netinka. Įrodyta, kad alkoholis neigiamai veikia organizmą, kadangi jis ne šildo žmogaus organizmą, bet tik sutrikdo nervinę sistemą. Jei per šalčius gersite alkoholį, jūsų širdyje bus Jamaiką, pietūs ir saulė, o tuo tarpu fiziškai organizmas šals. Alkoholis plečia kraujagysles ir jūsų oda pradeda atidavinėti šilumą aplinkai, kai vidiniai organai šąla.

Kontroliuokite vaistų vartojimą!

Atsargiai ir atsakingai vartokite vaistus. Ypač antidepresantus ir susijusius su kraujospūdžiu – kai kurie iš jų mažina kūno temperatūrą.

Atidžiai rinkitės drabužius!

Žiemos drabužiai turi būti lengvi ir daugiasluoksniai – taip susidaro šildantys oro tarpai bei galima nusirengti, jei patalpoje yra šilta. Kojas laikykite šiltai, todėl rinkitės tik labai šiltą avalynę, nespaudžiančią kojų. Išsitraukite ir močiutės megztas vilnones kojines. Žiemą rinkitės tamsius viršutinius drabužius, nes jie labai gerai sugeria saulės šviesą ir taip išlaiko šilumą.

Nemiegok – sušalsi!

Norite, kad organizmas išskirtų energijos? Vadinasi, reikia, kad jis ją naudotų. Judėjimas šaltyje aktyvina kraujotaką ir taip šildo kūną. Grįždami iš darbo paeikite bent viena stotele daugiau – tai maloniau nei pusvalandį stovėti laukiant autobuso.

Jei taip atsitiko, kad sušalote – pamėlo oda, lūpos, sumažėjo kūno temperatūra, jaučiate skausmą pirštuose ir kojose – greitai ieškokite šiltos patalpos, išgerkite karštos arbatos ar vandens. Blogiausiu atveju – kvieskit greitąją pagalbą.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius