Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kaip mesti rūkyti? Metodas 3-2-1

XXI a. rūkyti nėra taip madinga, taip pat ir nenaudinga. Tai ką gi daryti užkietėjusiems rūkaliams, kurie neįsivaizduoja kaip be cigaretės spręsti problemas ir atsisakyti eilinio dūmo su draugais?
Kaip paspęsti rūkymui spąstus
Kaip paspęsti rūkymui spąstus / Tony R, Flickr.com
Temos: 1 Cigaretės

Girdėjote, ko gero, tokias frazes: „Mečiau rūkyti ir ne kartą, tačiau to užtekdavo tik keletui mėnesių.“ Jūsų organizmas dar nebuvo pasiruošęs kardinaliems pasikeitimams. Vegetacinėje nervų sistemoje nikotinas priimamas su medžiagų apykaita, todėl atsiranda psichologinis prisirišimas prie rūkymo.

Einant metams organizmas lėtai persitvarkė ir prisitaikė prie gaunamos dozės, tuo pačiu pagreitindamas procesą. Čia mums nereikės pleistrų, kramtomųjų tablečių, nereikės ir psichologų pagalbos ar elektroninių cigarečių. Pabandykite metodą „3-2-1“.

Suskaičiuokite, kiek per dieną surūkote cigarečių ir atimkite iš to skaičiaus vieną cigaretę. Užduotis labai paprasta – tegul organizmas prisitaiko prie apribojimų. Iš tikrųjų, pagal išbandžiusius šį metodą, sunku nebus, kai kuriais atvejais, netgi liks cigarečių. Pripratimui laiko nereikia nusibrėžti, viskas priklauso nuo jūsų organizmo. Vos tik pripratote prie tam tikros normos, vėl nubraukite vieną cigaretę.

Kuo mažiau cigarečių liks atidėta, tuo jūs labiau patikėsite, kad mesti rūkyti yra įmanoma. Patikėkite, kai jums užteks tik vienos cigaretės per tris dienas, nebus noro ir užsirūkyti.

Tačiau gali iškilti ir kiti sunkumai: įprotis užsirūkyti ryte, tik pavalgius ir pan. Tai refleksas, kurį galima apgaudinėti: įsikišti cigaretę, tačiau neužsirūkyti – užteks vien tik tabako dūmo.

Tie, kurie neatsikrato alkoholinių gėrimų, ir su šiuo procesu susijęs yra rūkymas, procesas gali užtrukti ilgiau. Šią problemą reikėtų bandyti spręsti nuo alkoholio vartojimo.

Ko jums reikės visą šį laiką? Kantrybės ir tikėjimo, kad jūs tikrai galite padaryti tai, ko siekiate. Taigi, skaičiavimas prasideda: 3… 2… 1…

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius