Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kaip pagerinti nuotaiką? Saulė šviečia visada!

Būna dienų, kai sekasi. Kaip taisyklė, tokią dieną šviečia saulė, rytas būna energingas, norisi judėti, kartais padainuoti rytiniame duše.
Kad saulė šviestų visada
Kad saulė šviestų visada / Rachel Kramer, Flickr.com

Gyvenimas tokiomis dienomis yra nuostabus, kaip ir oras už lango. Ir pats jauti malonumą: plaukai nesišiaušia, jokių užtinimų ar raukšlelių nuo pagalvės. Problemos išsisprendžia pačios, ir net nereikia piršto pajudinti.

Tačiau būna ir kitokių dienų. Kai ratilai po akimis nedingsta visą dieną, pasaulis atrodo visas pilkas... Nūrios spalvos, nelaimės ir bloga nuotaika. Kavos rytui neužteko, dantų pasta pasibaigė vakar, lyg ir dantį maudžia, ant marškinių ar sijono puikuojasi dėmė. Kaip susigrąžinti saulę?

Štai jums greitoji pagalba!

Pakartokite sau keletą kartų, kad saulė šviečia visada. Taip, už lango rūkas, lietus, tačiau saulė juk yra! Šilta, ryški, džiugi ir žvalinanti.

Darbo dienomis, kai reikia prisižadinti, uždekite visur šviesas. Tegul būna kuo šviesiau, juk prieblanda žadina depresiją. Uždekite lempas ir pajusite, kaip širdyje tampa šviesiau.

Skirkite sau bent keletą minučių atlikti kvėpavimo pratimams. Atsisėskite patogiai ir stebėkite savo kvėpavimo ritmą. Iškvėpkite visą nerimą ir blogą nuotaiką. Įkvėpdami palinkėkite sau geros dienos.

Jei pilkumas apniaukė jūsų laisvadienius, skirkite sau laiko daugiau. O kad būtų sąžinė švari ir galėtumėte rimtai pasilepinti, susitvarkykite namus. Nes dulkės, dėmės ir kiti nešvarumai tik trikdys jūsų ramybę ir erzins. Šveisdami vonią, siurbdami kilimus, įsivaizduokite, kad valote savo vidinę aplinką: iš širdies gelmių išmetate visas šiukšles, liūdesį ir nerimą. O išsivalę iš šiukšlių, turėsite vietos priimti naują šilumą. Tik tvarkantis nereikia fanatizmo. Jūs neturite pervargti.

Pabūkite tyloje, be televizoriaus murmėjimo. Nors dažnai televizorius yra tik fonas, tačiau visą blogąją informaciją jūs tiesiog siurbiate į save. Normalu, kad foninis nerimas persiduoda ir jums, ir jūs net nesuvokiate, kodėl staiga tapote irzlūs.

Jei turite mėgiamą muziką, geriau klausykite jos. O dabar laikas ir pasilepinimui: manikiūras, pedikiūras, masažas, SPA procedūros, mėgiama knyga, kvapų terapija, kaukė ir kiti malonumai.

Arba išeikite pasivaikščioti. Tiesa, miestas visuomet knibžda ir juda, tačiau ir čia auga medžiai, bei galima pasigrožėti išpuoselėtais gėlynais. Kai judate, liūdesys dingsta savaime.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius