Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kas vis dėlto lemia ilgaamžiškumą?

Šiais, 2014 m., Sočyje vyko tarptautinė konferencija, kurioje mokslininkai išvardino faktorius, lemiančius ilgaamžiškumą.
Kiek žvakučių dar užpūsite?
Kiek žvakučių dar užpūsite? / Flickr.com

Daugiausiai balų, žinoma, atitenka genetikai. Tyrimai, atlikti Italijoje, Bolonijos universiteto užsakymu, parodė, kad ilgaamžiai neserga širdies ir kraujagyslių ligomis, jiems negresia silpnaprotystė ir jie labai gerai atrodo pagal savo metus. Ilgaamžių genuose rasti unikalūs pakitimai, kurie apsaugo organizmą nuo polinkio į rimtus negalavimus.

Tačiau paveldėjimas – tai dar ne viskas. Jis sudaro apie 25-30 proc. Kitas labai svarbus faktorius – tai balterijų sudėtis organizme. Ilgaamžių organizme aptikta žymiai daugiau naudingų bakterijų, apsaugančių organizmą, kurios gali gaminti vitaminus ir išlaisvinti energiją.

Taip pat mokslininkai teigia, kad svarbu teisingai maitintis. Maksimaliai riboti savo racione dešras, mėsą, cukrų, daugiau vartoti žuvies, daržovių, vaisių ir uogų.

Tiems, kurie moka kovoti su stresu – papildomi taškai. Įrodyta, kad žmonės, turintys tikslus, susidomėjimą ir optimistinį požiūrį į gyvenimą, gyvena žymiai ilgiau.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius