-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl kompiuteris, mobilusis ir grotuvas yra žalingi?

Daiktai, be kurių neįsivaizduojame nei vienos dienos. Internetas, artimųjų kontrolė ir naujienos „čia ir dabar“. Tačiau be naudos šiuolaikiniai žmonių išradimai turi ir neigiamų savybių. Kas gi tokio žalingo taip dažnai mūsų naudojamuose prietaisuose?
Jei patinka klausyti muzikos, rinkitės dideles ausines
Jei patinka klausyti muzikos, rinkitės dideles ausines / Timeass, Flickr.com

Kompiuteris

  • Vaizdas monitoriuje judantis, o jei ir monitorius kokybiškas, vis tiek akių negelbėja pernelyg ryškios spalvos. Akys įsitempia, o dėl šios priežasties gali svaigti galva, ją pradeda skaudėti, akys išsausėja, jas peršti.
  • Kaip taisyklė, prie kompiuterio mes sėdim ilgą laiką, be to, vienoje pozoje. Todėl įsitempia kaklo, pečių ir stuburo raumenys.
  • Aplink monitorių susidaro elektrostatinis laukas, o susidariusios oro dulkės sėda ant mūsų veido ir rankų. Nieko gero tai nežada...

Apsauga: Pastatykite kompiuterį prie sienos; atstumas iki ekrano turi būti ne mažesnis nei 50 cm; vėdinkite patalpą, kurioje dirbate, o geriausiai, jei drėgnai valytumėte dulkes; būtinai atlikite pertraukas: suaugusiems kas 2 valandas po 15 minučių, vaikams – kas 30 minučių po 15 minučių; prie kompiuterio praleiskite kuo mažiau laiko.

Mobilusis

  • Tyrimai teigia, kad pravaikščioję daugiau nei 10 metų ir labai daug šnekėję telefonu žmonės, turi ne tokią tankią ląstelių „sienelę“, kontroliuojančią į smegenis patenkančias žalingas medžiagas. Tad tokiems žmonėms gresia Alzheimerio ar Parkinsono ligos, taip pat nervinio pobūdžio ligos.
  • Spinduliavimas blogina atmintį, didina kraujospūdį, sendina organizmą. Be to, jis neigiamai veikia ir vyrų spermą.

Apsauga: kiek galima dažniau naudokite stacionarius telefonus; nesinešiokite mobilaus kelnių kišenėse ar pasikabinę ant kaklo.

Muzikos grotuvas

  • Mažulytės grotuvo ausinės įstatomos giliai į ausį, tad yra stipriai prigludę prie klausos organų. Esant triukšmui, žmonės muziką garsina dar labiau, taip pažeisdami ausies organą. Paskaičiuota, jog 3 valandas klausant grotuvo, per 10 metų klausa pablogėja 30 proc.
  • Dėl muzikos klausymo žmogus tampa išsiblaškęs, neretai melomanai pakliūna ir po automobilio ratais.

Apsauga: Neklausykite grotuvo visuomeniniame transporte ir esant dideliam triukšmui; įsigykite dideles ausines – jų neigiamas poveikis klausos aparatui ryškiai mažesnis; namuose klausykite muziką be ausinių.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius