Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LUNI kelionė per Antakalnio kalvas ir kapines

Laisvasis universitetas (LUNI) tęsia seriją kelionių per Vilniaus kalvas ir kapines. Šįkart klaidžiosime po Antakalnio pakraščius.
Antakalnis
Antakalnis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 2 Kelionės Žygis

Užkopsime į 5 kalvas ir pasigrožėsime Vilniaus vaizdais iš 3 apžvalgos aikštelių. Apžiūrėsime Šveicarijos miško parke likusius praeities reliktus: neaiškios paskirties bunkerį ir rūsį, antenos vietą, apsaugos stulpelius, Lenkijos kariuomenės amunicijos sandėlius ir vandens rezervuarą. Pražingsniuosime pro morgą, ligoninės slėptuves, bombos paliktą duobę, šv. Faustinos namelį. Aplankysime įdomesnius dviejų kapinių – Antakalnio ir Saulės – pakraščiuose pamirštus kapus: vokiečių karių, musulmonų karių, mažamečių našlaičių.

Kelionės pradžia – 19 val. Antakalnio g. 73 (prie „IKI“ prekybos centro). Maršruto ilgis – apie 5,5 km. Kelionės trukmė – apie 3 val.

Kelionę baigsime apie 22 val. prie Saulės kapinių vartų M. Paco ir Saulės g. sankryžoje. Iš čia netoli iki šv. Petro ir Povilo bažnyčios ir troleibusų stotelių.

Apsirenkite lengva sportine apranga, apsiaukite patogiais, nelygiam reljefui tinkančiais batais. Neužmirškite fotoaparato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius