-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 minutės vietoj valandinės treniruotės. Ar išlaikysite?

Visi mokslininkai ir jų tyrimai tik ir kalba apie tai, kaip greitai: sulieknėti, praturtėti, tapti profesionalu, nugalėti kovą... Tačiau kartais būna ir įdomių tyrimų rezultatų. Vienas iš jų – kardio ir pratimų raumenims programa.
Intensyvi treniruotė
Intensyvi treniruotė / Farhard, Flickr.com

Ši programa vienu metu ir degina riebalus, ir vysto raumenis, taip pat didina ištvermę. Dar kitaip vadinama intervalinė treniruotė, kurios esmė yra labai paprasta.

  • 20 sekundžių pačiu didžiausiu intensyvumu atlikite jūsų mėgstamiausią pratimą – taip, kaip tik galite. Raumenys turi tiesiog degti. Tiesa, gali būti, kad po keleto treniruočių šis efektas ir sumažės.
  • Pailsėkite 10 sekundžių – tai yra maksimalus laikas! Be jokių kalbų ir muzikos – tik sureguliuokite savo kvėpavimą.
  • Atlikite dar 7 serijas: 20 sekundžių išsunkite save ir 10 sekundžių „numirkite“.

Toks ciklas užima 4 minutes, ir tai neįtikėtinai efektyvu. Specialistai teigia, kad vieno pratimo užtenka norint pasiekti matomo rezultato, tačiau paprastai yra naudojami 5-6 pratimai. Tarp ciklų galima pailsėti 1 minutę. Tad visas ciklas sudaro 20 minučių. Žinoma, prieš tai rekomenduojama prasimankštinti, o po to – ramiai prasitampyti.

Kaip pratimus galima atlikti standartinius pritūpimus, atsispaudimus, pratimus pilvo presui, o taip pat ir bokso pratimus ar šokinėjimą per šokdynę. Labai teigiamai veikia organizmą ir pratimų ciklas, pavyzdžiui: kritimas-atsispaudimas-šuolis ir t.t. Rekomenduojama kaitalioti pratimus, skirtus viršutinei ir apatinei kūno dalims, nes taip priverčiama aktyvinti viso kūno kraujotaką ir dirbti visus raumenis.

Tokios treniruotės yra labai intensyvios ir atima daug energijos, tad rekomenduojama treniruotis 2-3 kartus per savaitę. 20 minučių per dieną du kartus per savaitę – puikus pasiūlymas pastoviai užimtiems žmonėms. Be to, tokia treniruotė puikiai tinka ir žmonėms, kurie bet kokiomis priemonėmis siekia užsibrėžto tikslo.

Ir dar vienas patarimas: prieš pradėdami šią treniruotę, įsitikinkite, kad jūsų sveikata yra stipri, o gydytojas leidžia jums taip intensyviai sportuoti.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius