Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ištieskite pečius ir nugarą

Deja, šiais laikais nugaros skausmas – amžiaus rykštė. Ir čia galima rasti daugybę priežasčių: kažkas nešiojo sunkius bulvių maišus, kažkas kuprines, sėdėjo prie nepatogių stalų, privertusių kūprintis. Be to, dažnai kūprinasi ir savimi nepasitikintys, besigėdinantys žmonės. Kai kas gėdinasi savo ūgio, kai kas – paprasčiausiai nori išlikti šešėlyje.
Nugarą reika stiprinti fiziniais pratimais
Nugarą reika stiprinti fiziniais pratimais / Rance Costa, Flickr.com

Daugelis moterų per ilgą laiką vaikšto ant aukštakulnių, taip pakeisdamos centrinę kūno ašį, todėl stuburas iškrypsta.

Besikūprindami žmonės 15 kartų padidina krūvį likusiems organams. Todėl sutrinka kvėpavimas, trūksta deguonies. Organizmo pakitimai kenkia ne tik sveikatai, bet ir grožiui: žmogus atrodo senesnis ir stambesnis.

Specialistai teigia, kad ištaisyti laikyseną niekada nevėlu, tačiau kuo anksčiau žmogus tuo susirūpins, tuo bus geriau.

Stovint reikia išsitiesti visu ūgiu. Jei reikia ilgai stovėti, tuomet dažniau keiskite pozą, pastatykite vieną koją šiek tiek aukščiau – ant kokios nors 20 cm pakylos.

Sėdėdami darbo vietoje, sudėkite kojas taip, kad keliai būtų aukščiau šlaunų. Galvą laikykite tiesiai ir nenuleiskite jos prie kažkurio peties. Išsirinkite tokią kėdę, ant kurios galėtumėte sėdėti tiesiai ir tuo pačiu patogiai.

Rekomenduojama kas pusvalandį atsistoti keletui minučių. O jei negalite, tuomet dažniau keiskite sėdėjimo pozą, įtempkite ir atpalaiduokite raumenis.

Sėdėjimą automobilyje reikėtų suderinti taip, kad nereikėtų siekti greičio ir stabdžių pedalų. Jei reikia prisitraukti arčiau, o sėdynė nesireguliuoja, tuomet panaudokite pagalvėles.

Jei reikia vis žiūrėti žemyn, galvą laikykite tiksliai su kaklu, neištempkite jos į priekį.

Nereikėtų rinktis rankinių, permetamų per vieną petį. O jei tokias mėgstate, tuomet kryžiuokite jas per priešingą petį.

Teisingai laikysenai reikalinga ir gera lova. Miegoti geriausiai ant vidutinio kietumo čiužinio, ant žemos pagalvės arba specialaus ritinėlio.

Nemažai reikšmės turi ir avalynė. Geriausi batai figūrai – minkšti su apvalia nosimi, ant plačios 3-5 cm pakulnės. Aukštakulnius vertėtų avėti tik šventėmis, kadangi pastoviai avint tokius batus, deformuojasi pėda, iškrypsta stuburas ir netgi įvyksta vidinių organų pakitimai.

Ir geriausias būdas tiesinti nugarą – tai fiziniai pratimai, stiprinantys visas kūno dalis, ypač, pilvo raumenis.

Idealu, jei galite vaikščioti į sporto salę ir užsiimti reguliariomis treniruotėmis, prižiūrint treneriui. Tačiau ne visi turi tokią galimybę, todėl sportuoti galima ir savarankiškai namuose. Labai daug pratimų kompleksų galima rasti ir internete.

Vieni populiariausių ir efektyviausių pratimų:

  • Atsistokite tiesiai, kojos pečių plotyje. Sunerkite pirštus už nugaros ir veskite rankas, kiek galima atgal. Galva turi būti ištiesta į viršų.
  • Pradinė padėtis ta pati. Į rankas paimkite lazdą. Pritūpkite, tuo pačiu ištiesdami rankas prieš save krūtinės lygyje. Rankų nesulenkite.
  • Atsisėskite ant kėdės su lazda rankose. Lenkitės į kairę ir į dešinę pusę, jauskite kaip juda stuburo slanksteliai.
  • Atsigulkite ant nugaros, rankos šalia kūno. Pakelkite tiesias kojas į viršų taip aukštai, kaip gaunasi, ir laikykite pusę minutės, tuomet minutę, kol išlaikysite 5 minutes.
  • Atsigulkite ant nugaros, rankos už galvos arba šalia kūno. Kelkite ir leiskite tai vieną, tai kitą koją.
  • Nugarą stiprina ir žymūs pratimai „dviratis“ arba „žirklės“.
  • Sėdint ar stovint, ar vaikštant, rekomenduojama įtempti ir tuoj pat atpalaiduoti pilvo raumenis. Jei treniruositės reguliariai, jau po mėnesio išvysite teigiamus rezultatus, kai nugaros nebeskaudės.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius