Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką pasirinkti rudenį? Aerobika

Kiekviena sporto rūšis mus veikia skirtingai. Tobulinti figūrą galima ir namuose, ir sporto salėje, ir vienam, ir draugėje. Taigi, belieka tik išsirinkti!
Aerobika smagu sportuoti kartu su kitais
Aerobiką smagu sportuoti kartu su kitais / Flickr.com
Temos: 1 Aerobika

Aerobika

Aerobikos pratimai atliekami greitu tempu, pagal muziką ir nenaudojant svarmenų. Manoma, kad būtent aerobika geriausiai šalina riebalus ir padeda kovoti su antsvoriu.

Yra keletą aerobikos rūšių. O čia keletą populiaresnių:

Klasikinė – pratimų kompleksas, sudarytas iš žingsnių, šuoliukų, bėgimo, laikantis vieno ritmo. Užsiėmimo metu atliekami judesiai rankomis ir kojomis, ir tai skatina kalorijų deginimą, taip pat gerina reakciją.

Žingsninė aerobika (step aerobics) – žingsnių ir šuoliukų kombinacijos, kai kylama ir leidžiamasi nuo specialaus laiptelio-platformos, primenančios laiptą. Tai pratimai, kurie stiprina kojų raumenis.

Rinkitės aerobiką, jei norite:

greitai sulieknėti;
sustiprinti kvėpavimo ir širdies darbo sistemas;
pagerinti judesių koordinavimą.

Pratimas kojų raumenims

Atlikite lengvus neaukštus šuoliukus vietoje, kvėpuodami tolygiai: įkvėpimas pirmų penkių šuoliukų metu ir iškvėpimas kitų penkių šuoliukų metu. Pastoviai pridėkite papildomus 100 šuoliukų. Atsipalaiduokite ir po 5 įkvėpimų-iškvėpimų kartokite viską iš naujo.

Pratimas kojų ir preso raumenims

Suveskite rankas atgal, sunerkite delnus, lengvai šuoliuokite ir vieną koją keisdami kita „mėtykite“ sulenktas kojas. Atlikdami šį pratimą stenkitės slidinėti. Atlikite 50 kartų.

Pratimas nugaros ir preso raumenims

Pasilenkite stačiu kampu, ištiesta kaire ranka lieskite dešinės kojos pirštus, tuomet dešine ranka – kairės kojos. Viską atlikite greitu tempu 50 kartų, jei turite daugiau jėgų – didinkite apimtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius