Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ką pasirinkti rudenį? Tempimo pratimai

Kiekviena sporto rūšis mus veikia skirtingai. Tobulinti figūrą galima ir namuose, ir sporto salėje, ir vienam, ir draugėje. Taigi, belieka tik išsirinkti!
Tempimo pratimai
Tempimo pratimai / Mike Baird, Flickr.com
Temos: 1 Tempimo pratimai
Tempimo pratimai

Šis sportas tinka tiems, kas nori atrodyti jaunai ir jaustis žvaliai. Tai pratimų kompleksas, kai dirbama su raumenų tempimu, todėl atsiranda kūno lankstumas, o sąnariai tampa lankstesni.

Tempimas efektyvi priemonė pašalinti nervinę įtampą, gera profilaktika prieš besikaupiančias druskas. Reguliarūs užsiėmimai lėtina organizmo senėjimo procesus.

Visi pratimai atliekami lėtai, o kiekviena poza fiksuojama 10-30 sekundžių, kol nedingsta įtampa raumenyse. Svarbu nepersistengti, kitaip rizikuojate pasitempti raumenis.

Tempimo pratimus rekomenduojama atlikti 2-3 kartus per savaitę.

Rinkitės tempimo pratimus, jei norite:

  • atsikratyti streso ir nuraminti nervus;
  • išvengti dažnų raumenų skausmų;
  • lankstesnių sąnarių ir plastiško raumenyno.

Pratimas kojų raumenims, sėdmenims, presui

Pastatykite kojas pečių plotyje, kojų pirštus šiek tiek į šalis, kelius lengvai sulenkite.

Laikydami kairę ranką sulenktą ir prispaustą prie pilvo, ištieskite dešinę ranką į viršų ir lėtai lenkite korpusą į kairę – jausite raumenų tempimą kairėje korpuso pusėje. Tokioje pozicijoje užsilaikykite tris įkvėpimus-iškvėpimus ir grįžkite į pradinę padėtį. Tą patį atlikite ir su kita puse. Pratimą atlikite po 3 kartus su kiekviena puse.

Pratimas nugaros ir kaklo raumenims (susukimas)

Sėskite ant grindų. Ištieskite kairę koją į priekį, dešinė pėda ant grindų, už dešiniojo kelio. Prisilaikykite už nugaros su dešine ranka į grindis, o kairės rankos alkūne remkitės į dešinės kojos kelį iš išorinės pusės. Pasisukite visu korpusu ir kaklu į dešinę.

Tokį patį susukimą pakartokite į kitą pusę. Judesiai turi būti plastiški ir lėti, kol pajuntate mažą diskomfortą. Užsilaikykite 10-30 sekundžių ir grįžkite į pradinę padėtį.

Pratimas blauzdoms ir šlaunims

Gulkite ant nugaros, sulenkite kojas per kelius, pastatykite pėdas ant grindų. Kūnas turi būti vienoje linijoje su kojomis, po galva galima pasikloti rankšluostį. Atpalaiduokite nugaros raumenis.

Tempkite kairį kelį link krūtinės. Per pėdą permeskite minkštą diržą, ir laikydami už jo galų abiem rankomis lėtai tieskite koją. Taip pat lėtai kelkite koją į viršų, o diržo galus tempkite žemyn. Sustokite, kai pajusite lengvą diskomfortą.

Nugara ir pečiai neturėtų įsitempti. Tokioje padėtyje užsilaikykite 10-30 sekundžių ir pakeiskite kojas. Atsipalaidavę, pakartokite pratimą 4 kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius