Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip nesustorėti rudenį. 7 pratimai

Jei artimiausią pusmetį jums neteks segėti trumpo sijono ir atvirų marškinėlių, tai dar nereiškia, kad reikia pamiršti rūpintis savo figūra. Žvaliems išlikti svarbu bet kokiu oru!
Balandžio asana
Balandžio asana / Lululemon Athletica, Flickr.com

1 pratimas
Celiulitas ant šlaunų ir nukaręs užpakaliukas – tikra katastrofa merginoms. Reguliariai atlikite rekomenduojamą pratimą ir jums ši katastrofa negrės.

Kaip atlikti: atsigulkite ant mankšto kilimėlio veidu į viršų. Kojas sulenkite per kelius, rankas padėkite šalia. Iš visų jėgų įtempkite sėdmenis ir kelkite dubenį į viršų, kiek įmanoma aukščiau. Nuleiskite klubus ir vėl kartokite – ne mažiau 30 kartų.

2 pratimas
Kombinuokite jėgos bei tempimo pratimus šlaunims, ir jūsų užpakaliukas išliks stangrus.

Kaip atlikti: sėskite ant grindų, sulenkite dešinę koją priekyje, kai kairė ištiesta atgal (jogos balandžio asana). Tempkitės į priekį toliau už savo sulenktos dešinės kojos, atsiremdama alkūnėmis. Turite jausti gana stiprų raumenų tempimą. Užlaikykite poziciją 30 sekundžių ir keiskite kojas.

3 pratimas
Reikia pripažinti, kad laiko treniruotėms vis neatrandame, o raumenų tonusą reikėtų palaikyti nuolat. Štai jums ekspres-treniruotė.

Kaip atlikti: pradinė pozicija – stovėkite ant grindų, kojos pečių plotyje, rankos nesuglaustos ir iškeltos virš galvos. Kelkite į viršų sulenktą dešinį kelį tiek, kad pėda paliestumėte nuleidžiamos kairės rankos plaštaką (skirtinga ranka ir koja). Dešinę ranką laikykite ir toliau virš galvos. Keiskite vietomis rankas ir kojas: kaire koja lieskite dešinę ranką. Šį pratimą atlikite vieną minutę.

4 pratimas
Nenorite, kad pilvas kristų per džinsų liemenį? Neužteks vien tik nevalgyti po 18 val. – reikia dar ir sustiprinti pilvo presą.

Kaip atlikti: gulkite ant nugaros, rankos ant grindų virš galvos, kojos ištiestos. Nekeisdami kojų ir rankų pozicijų kelkite jas vienu metu kiek įmanoma į viršų. Šioje pozicijoje užsilaikykite 10-15 sekundžių. Apsiverskite ant pilvo ir vėl pakelkite rankas bei kojas – sustinkite 10-15 sekundžių. Kartokite pratimą 20 kartų.

5 pratimas
Nereikėtų kojų slėpti kelnėse net ir šalčiausiu žiemos periodu. Juk norite, kad armiją vyrukų nužvelgtų ir svajotų su jumis susipažinti?

Kaip atlikti: atsistokite iš kairės pusės prie kėdės su atlošu, ir laikykitės už jo. Kojos suglaustos. Lengvai pakelkite per šoną sulenktą dešinę ranką, nugara tiesi. Lėtai pakelkite dešinę koją ir ore pieškite dešimt nedidelių apskritimų – prieš ir pagal laikrodžio rodyklę. Pasisukite į kėdę kitu šonu ir pakartokite pratimą.

6 pratimas
Sėdimas darbas labai kenkia moterų sveikatai, be to, sutrinka koordinacija. Kad to neatsitiktų, jums tereikia atlikti keletą pratimų.

Kaip atlikti: atsistokite į poziciją, lyg darytumėte pritūpimus – rankos ištiestos, nugara tiesi. Kelkite dešinę koją, sulenkite ją per kelį taip, lyg norėtumėte su dešine pėda paliesti kairį kelį. Atsistojus į tokią poziciją, judinkite pėdą aukštyn ir žemyn. Turite pajusti apatinės sėdmenų raumenis. Pakartokite šį pratimą 10 kartų ir keiskite kojas.

7 pratimas
Nors vasarą jau praeityje, o trumpų rankovių drabužiai tuoj keliaus giliai į spintą, apie gražias rankas pamiršti nederėtų.

Kaip atlikti: jums reikalingi daugiau nei 2 kg svarmenys. Stovėdama ant grindų, pakelkite kairę koją atgal taip, kad visas korpusas sudarytų tiesią liniją (lyg svirtis). Rankas sulenkite per alkūnes, svarmenis turi liesti jūsų pažastis. Ištieskite rankas link kojų ir stenkitės išlaikyti pusiausvyrą! Rankas ištiesti ir sulenkti reiktų 15 kartų, o tada keisti vietomis kojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius