-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip pasiruošti aukštakulnių sezonui? Pagrindinės taisyklės

Taip taip, visos moterys žino, kad aukštakulniai yra nesveika nei kojoms, nei stuburui, nei laikysenai, o kai kurie iš jų yra tiesiai šviesiai – žudikai. Tačiau atšilus orams norisi pasimėgauti kaukšinčia asfaltu melodija ir gaudyti visų vyrų žvilgsnius.
Aukštakulniai
Aukštakulniai / Flickr.com
Temos: 1 Aukštakulniai

Aukšta batų pakulnė yra tikras išbandymas mūsų kojoms ir visai judėjimo sistemai. Įsitempia blauzdos ir pėdos, didelis krūvis atitenka stuburui ir sąnariams, keičiasi laikysena. Ypač mūsų kūnas kenčia, jei raumenų sistema tam nėra pasiruošusi.

Paruoškime kojų raumenis aukštai pakulnei

Karts nuo karto apsiaukite aukštakulnius namuose ir jais pasivaikščiokite. O taip pat nepamirškite paprastų pratimų, kurie stiprina kojų raumenis. Jei lankote sporto klubą, į savo treniruotes įtraukite žingsninę aerobiką, jogą ir treniruotes ant žingsninio treniruoklio.

Treniruočių planas. Du kartus per savaitę rinkitės žingsninę aerobiką, pilatesą arba jogą ir kas antrą dieną po 10-15 minučių atsistokite ant žingsninio treniruoklio.

Tačiau, jei jūs nesilankote sporto klube ir nemėgstate intensyvaus sporto, jums reikės rinktis kitą treniruočių planą. Pradėti galite nuo energingo pasivaikščiojimo ir vaikščiojimo ant pirštų galų. Taip sustiprinsite kojų raumenis ir greičiau priprasite prie aukštakulnių.

Treniruočių planas. Kasdien 20 minučių vaikščiokite greitu tempu ir stiprinkite blauzdų raumenis pratimais, kuriuos galite atlikti namuose. Tinka ir laipiojimas laiptais, ir pasistiebimas ant pirštų galų. Nepamirškite treniruoti ir pėdų: pasiimkite paprastą arba masažinį kamuoliuką ir pėdų pagalba jį ridinėkite po grindis.

O kas toliau?

Net ir po to, kai jūs vėl grįžote prie žemakulnės avalynės, sportuoti ir stiprinti kojų raumenis reikėtų ir toliau. Panaikinti žalingą aukštakulnių poveikį padės vandens aerobiką, baleto pratimai ir įvairūs tempimo pratimai.

Treniruočių planas. Du kartus per savaitę rinkitės išvardintą sporto rūšį ir kiekvieną dieną atlikite kojų raumenų tempimo pratimus. Pavyzdžiui, sėdėdami tiesiomis kojomis, tempkite pirštų galus į save – palaikykite pusę minutės. Paimkite rankomis už kulniukų ir pasitempkite visu kūnu link kojų galo. Šis pratimas puikiai tinka ir nugaros raumenims.

Pasistenkite visą „aukštakulnių“ sezoną daryti mankštą kojoms – tai padės jums išvengti skausmingų pojūčių kojose. Taip pat palepinkite save kojų ir pėdų masažu, naudodami persikų arba alyvuogių aliejų – jo dėka pagerės kraujotaka ir, žinoma, jūsų nuotaika.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius