Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Kuo skiriasi lengvasis kultūrizmas nuo aerobikos?

Sporto nauda žmogaus organizmui niekas neabejoja. Dažnai iškyla klausimas, kokią sporto rūšį pasirinkti. Šįkart panagrinėsime lengvąjį kultūrizmą ir aerobiką.
Svarmenys
Svarmenys / Gary Moore, Flickr.com
Temos: 1 Aerobika

Reikia pastebėti, kad tarp šių sporto rūšių gana daug bendrų dalykų – visų pirma, tai tam tikrų pratimų visuma, garantuojanti sveiką gyvenimo būdą. O skirtumas – sportavimo krūvis organizmui. Todėl prieš pradėdami sportuoti, išsiaiškinkite, apie kokius krūvius yra kalbama.

Lengvasis kultūrizmas

Šio sporto esmė – visuomet turėti gerą formą. Tačiau ir sveikata lengvajam kultūrizmui nėra svetima. Pratimų kompleksas gana sudėtingas, tačiau dinamiškas, ir yra skirtas stiprinti fizinę galią. Lengvasis kultūrizmas be specialios mitybos netenka savo prasmės, todėl vos pradėję sportuoti, atkreipkite dėmesį ir į mitybą.

Prieš einant į sporto salę, rekomenduojama apsilankyti ir pas dietologą, kuris sudarytų asmeninį sveikos mitybos valgiaraštį.

Aerobika

Aerobika reiškia „naudojanti deguonį“. Šios sporto rūšies tikslas – fizinių pratimų kompleksas, lavinančių fizinę ištvermę ir kvėpavimą. Aerobika turi įtakos širdies ir kraujagyslių sistemai. Mokslininkai įrodė, kad sportuojant aerobiką kasdien sumažėja širdies ir kvėpavimo takų ligų rizika.

Aerobikos judesiai yra paprasti, tad žingsnis po žingsnio šiuo sportu gali užsiimti bet kuris žmogus, nepaisant amžiaus. Aerobikoje netrūksta šokio elementų, todėl po užsiėmimų – gera nuotaika garantuota!

Skirtumai tarp lengvojo kultūrizmo ir aerobikos

  • Pratimų kompleksas. Lengvasis kultūrizmas reikalauja daug jėgos, išankstinio pasiruošimo, mitybos ir geriausiu atveju – asmeninio trenerio.
  • Aeorbiką galima sportuoti ir salėje, ir namuose. Tai padaryti labai lengva: tereikia internete susirasti vaizdo pamokas, ir sportuoti net neišėjus iš namų. Aerobika puikiai balansuoja tarp fizinio krūvio ir šokamųjų judesių, be to, nuteikia pozityviai.

Jei jau nusprendėte sportuoti – tai yra geras pasirinkimas. Sportas – tai gyvenimas, grožis, pasitikėjimas savimi ir tikslo siekimas. Kad ir ką pasirinktumėte, sportuodami turėsite gražų kūną ir gerą nuotaiką, o tai – geresnis gyvenimas!

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius