Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LSU studentai Sočio olimpinėse žaidynėse: Ingrida Ardišauskaitė

Sočyje (Rusija) prasidėsiančiose XXII-ose žiemos olimpinėse žaidynėse iš devynių Lietuvos sportininkų pirmoji į startą stos slidininkė, Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentė Ingrida Ardišauskaitė.
Ingrida Ardišauskaitė, Lietuvos slidininkė
Ingrida Ardišauskaitė, Lietuvos slidininkė / asmeninio archyvo nuotr.

Šiuo metu ji baigia pasirengimą treniruočių trasoje Italijoje, o pirmadienį jau išskrenda į Sočį. Čia slidininkė (7,5 km klasikiniu stiliumi + 7,5 km čiuožėjo stiliumi) startuos kitą šeštadienį, vasario 8 dieną.

Ingrida, esi jauna sportininkė. Ar tikėjaisi, kad pateksi į olimpines žaidynes jau šiemet?

Kiekvieno sportininko svajonė – dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Slapta tikėjau, kad kada nors pateksiu į Lietuvos rinktinę, tačiau nesitikėjau, kad tai bus jau šios olimpinės žaidynės. Tai pirmoji olimpiada per mano sportinę karjerą, todėl Sočio olimpinės žaidynės man ypatingos. Kai pradėjau sportuoti, ji buvo mano pagrindinis tikslas. Labai džiaugiuosi, kad svajonė išsipildė. Manau, kad olimpinis startas bus svarbiausias visoje mano karjeroje.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas tau kelia tikslus patekti tarp 40—50 sportininkų. Kokius pasiekimus planuoji tu?

Stebuklų nesitikiu, puikiai žinau savo galimybes ir varžoves. Norėtųsi pagerinti asmeninį rezultatą, taip pat nenuvilti LTOK ir įvykdyti man keliamą užduotį. Kiekvienas sportininkas žaidynėse nori kuo geriau pasirodyti – įdedam daug pastangų, treniruojamės, kad pasiektume kuo geresnių rezultatų.

Kaip vyko pasirengimas olimpiadai?

Pasirengimas vyko sklandžiai, nepatyriau didelių traumų, nesusirgau. Paskutinis pasirengimo etapas vyko aukštikalnėse, Italijoje, dviejų kilometrų aukštyje. Prieš olimpines žaidynes dalyvavau dvejuose pasaulio jaunimo čempionato etapuose – tai buvo lyg apšilimas prieš pagrindinį startą olimpiadoje.

Olimpinėms žaidynėms ruošeisi ne Lietuvoje. Ar pavyko suderinti mokslų sesiją su sportu?

Turiu prisipažinti, kad to padaryti nepavyko... Mokytis savarankiškai yra labai sunku, trūksta laiko ir jėgų. Šiuo metu sesija yra atidėta, todėl bandysiu pasivyti studijų draugus pasibaigus sezonui.

Pasirinkai studijas Lietuvos sporto universitete, tačiau anksčiau mokeisi Vilniuje. Kodėl?

Anksčiau studijavau Lietuvos edukologijos universitete, į Kauną atvykau tik šiais metais. Tai įvyko dėl asmeninių priežasčių. Kita vertus, LSU sudarys palankesnes sąlygas sportuoti. Manau, kad Lietuvos sporto universiteto vardas pasako, jog sportininkams tai – palanki vieta mokytis ir siekti laimėjimų sporte.

Patekdama į Sočio olimpines žaidynes įgyvendinai vieną iš savo tikslų. Kokių ambicijų turi dar?

Baigusi bakalauro studijas Lietuvos sporto universitete, norėčiau tęsti mokslus magistrantūroje ir įgyti kineziterapeuto specialybę. Mane ši sritis labai domina, tačiau kaip bus, pamatysime ateityje. 

Dėkui už pokalbį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius