Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Noriu stiprių rankų!

Dviračio neišrasime: pats geriausias būdas stiprinti rankas – atlikti kasdien atsispaudimų porciją. Atsispaudimus, tiesa, reikia atlikti taisyklingai, ir tuomet gaus naudos ne tik rankos, bet ir visas kūnas. Pradėkime nuo pradžių.
Atsispaudimai
Atsispaudimai / Phil Jones, Flickr.com
Temos: 1 Pratimai rankoms

Jei nesate sportavę ir dieną netenka dirbti fizinio darbo, apšilkite. Pats paprasčiausias būdas atlikti atsispaudimus – nuo sienos. Atsitraukite per žingsnį, rankas ištieskite į priekį šiek tiek žemiau nei pečiai. Kuo plačiau, tuo labiau dirba krūtinės raumenys. Kuo mažesnis žingsnis nuo sienos, tuo mažesnis krūvis. Kai sulenkiate rankas įkvėpkite, kai ištiesiate – iškvėpkite.

  • Jei niekuomet nedarėte atsispaudimų ant kumščių, geriau pradėkite daryti tai nuo minkšto paviršiaus. Tai gali būti kilimas ar gimnastikos kilimėlis. Ant švelnios rankų odos labai greitai galima pritrinti nuospaudas. Remtis reikėtų į rodomąjį ir didįjį pirštus. Tai galioja ir atsispaudimams nuo pirštų.
  • Jei norite mankštinti krūtinės raumenis, tuomet plaštakas reikia pasukti į vidų maždaug 45 laipsnių kampu, o rankomis atsiremti kuo plačiau. Eksperimentuokite!
  • Jei nuo grindų vis dar sunku atsispausti, tuomet stokite ne ant kojų pirštų, bet atlikite atsispaudimus nuo kelių. Pasiklokite ką nors po keliais, kad nesitraumuotumėte. Būtinai laikykite tiesą nugarą ir neišlenkite juosmens: turite būti lygioje linijoje nuo kelių iki galvos.
  • Atsispaudimų variantų labai daug. Rankas galima dėti plačiau arba siauriai, lenkti pilnai arba iki tam tikro kampo. Išbandykite įvairius variantus.
  • Jei įprasti atsispaudimai jums kasdienybė, tuomet pasunkinkite užduotį, užmesdami kojas ant kėdės arba sofos. Kuo kojos bus aukščiau, tuo sunkiau atsispausti. Vėlgi galite laviruoti su rankų pločiu.
  • Dar įdomus būdas: atsispaudimai laikui. Labai lėtai leiskitės žemyn, žiūrėdami į sekundometrą – nusileiskite per 30 sekundžių. Jei pasikelsite į viršų – jūs šaunuoliai! Atlikę 2-3 minutes tokį pratimą, fizinį krūvį pajusite garantuotai.
  • Ir dar ekstra variantas spartuoliams: atsistokite ant rankų prie sienos, kojos aukštyn. Atspėjote – toliau atlikite atsispaudimus. Ne tik pasunkėjęs fizinis krūvis, bet ir apsivertusio kūno padėtis. Tiesa, būkite dėmesingi savo sveikatai. Ir nedarykite šio pratimo tik pavalgius.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius