Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Narkotikai: gyvenk blogai ir numirk jaunas

Kad vartojant narkotikus įmanoma gyventi ilgai ir pilnavertiškai – eilinis mitas, siekiantis pritraukti daugiau naujų klientų. Tokia pati istorija yra apie 100 metų sulaukusį senolį, visą gyvenimą neištraukusį cigaretės iš dantų. Visi apie jį girdėjo, tačiau niekas nematė.
Nėra nežalingų narkotikų
Nėra nežalingų narkotikų / Epsos, Flickr.com

Pagal atliktus tyrimus, pradėjusiam vartoti narkotikus, liko gyventi ne daugiau 7-10 metų. Jei pasiseks. Neretai atsitinka ir taip, jog narkomanai numiršta per 6-8 mėnesius. Ir štai priežastys.

Nekokybiška prekė

Labai daug narkomanų mirčių ištinka ne perdozavus narkotikų, bet dėl medžiagų, kuriomis perpardavinėtojai atskiedžia dozes. Pagal atliktus tyrimus, gatvėse neįmanoma rasti neatskiesto heroino dozės.

Narkotikai plius

Antra dažniausia mirties priežastis – „maxi kompleksas“, siekiant sustiprinti narkotikų poveikį. Narkotikai su alkoholiu, vaistais ar kitais narkotikais stipriai apnuodija organizmą, ir šio apsinuodijimo metu sutrinka kvėpavimas, širdies ritmas bei nervinės sistemos darbas.

Sekiojančios ligos

Narkomanus dažnai lydi įvairios ligos: kepenų ir inkstų irimas, dėl chroniško organizmo nuodijimo sutrinka širdies darbas, gyvenimą apkartina lytiniu būdu plintančios ligos.

Viena dažniausių ligų – AIDS, kuria galima užsikrėsti per adatą, kai narkotikus leidžiamasi ratu. Pagal statistinius duomenis, iki 80 proc. AIDS infekuotųjų yra narkomanai. Adatos pagalba perduodamos tokios ligos kaip sifilis, B ir C hepatitas.

Saugių – nėra

Net ir vadinama „žolė“, kuri klaidingai laikoma nežalinga, gali sukelti rimtus susirgimus. Marihuanos rūkymas užteršia plaučius dervomis 4 kartus daugiau nei cigaretės. 75 proc. žolės mėgėjų kenčia nuo chroniško bronchito.

Be to, žolės rūkaliai turi 100 kartų daugiau šansų pradėti vartoti tokius narkotikus kaip kokainas ir heroinas.

Kokainas pažeidžia širdies raumenį. Haliucinogenai – keičia galvos smegenis ir neti turi įtaką DNR pokyčiams.

Mirtis „kaifuojant“

Narkotikų mėgėjai patyrę haliucinacijas ir kliedėjimus, neretai ryžtasi savižudybėms, žudymams arba patiria mirtinas traumas. Pavyzdžiui, žmogus paveiktas narkotikų gali nesuvokti, jog dega.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius