-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunystę ir grožį išsaugoti padės pieno išrūgos

Ne viena moteris svajoja apie gražią, jauną, sveiką odą, purius ir vešlius plaukus, liekną figūrą. Ne visuomet verta ieškoti brangių kosmetinių priemonių grožio puoselėjimui. Yra natūralus produktas, kuris teigiamai veikia visą organizmą – tai pieno išrūgos, jos yra universalus grožio ir sveikatos eliksyras.
Pieno išrūgos mūsų grožiui
Pieno išrūgos mūsų grožiui / Dopamineharper, Flickr.com
Temos: 1 Išrūgos

Mažo riebumo pieno išrūgose yra visos žmogui būtinos maistinės ir biologiškai aktyvios medžiagos, kurios lengvai įsisavinamos.

Jei kasdien rytais išgersite po vieną puodelį išrūgų, labai greitai ir natūraliu būdu sustiprinsite imunitetą. Be to, šis gėrimas yra gana veiksminga priemonė kovai su celiulitu. Jame yra daug kalio, o būtent jo trūkumas ir yra viena iš pagrindinių celiulito atsiradimo priežasčių. Kalio deficitas taip pat pasireiškia greitu nuovargiu, sumažėjusia dėmesio koncentracija, išsiblaškymu, sunkiau įsisavinama informacija, padidėjusiu jautrumu šalčiui, viduriu užkietėjimu ir kitais nemaloniais simptomais.

Pieno išrūgos organizme atstato vandens–druskų balansą, pašalina skysčių perteklių, o tuo pačiu ir toksinus, šlakus ir per didelį cholesterolio kiekį. Stiklinė šio gėrimo per dieną padeda įveikti blogą nuotaiką, stresą ir depresiją.

Pieno išrūgas galima naudoti įvairioms veido, kūno ar plaukų priežiūros procedūroms. Jų galima nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti namie:

1 būdas: reikiamą pieno kiekį padėkite šiltoje vietoje ir palaukite, kol susidarys rūgpienis. Pastatykite jį ant viryklės ir pavirkite (tačiau ne užvirinkite). Kuomet ant viršaus susidarys varškės grūdeliai, viryklę išjunkite ir palikite, kad atvėstų. Atvėsusias išrūgas nukoškite per marlę arba smulkų sietelį, o varškę galite panaudoti maistui.

2 būdas: reikės 1 l pasterizuoto pieno ir 1 nedidelės citrinos. Vos tik pienas pradės virti, įpilkite į jį išspaustas citrinos sultis. Greitai pamaišykite ir išjunkite. Iš pieno susiformuos varškė ir išrūgos. Išrūgas nukoškite per marlę arba smulkų sietelį.

Pieno išrūgos grožio puoselėjimui:

  • Išrūgas galima naudoti vietoje šampūno, jos puikiai išvalo galvos odą ir plaukus, mažina jų slinkimą, suteikia švelnumo ir minkštumo. Išrūgų „šampūnas“ bus dar efektyvesnis, jei įpilsite į jas varnalėšų šaknų nuoviro.
  • Panaikinti strazdanas padės šis mišinys: 3 valg. šaukštai varškės ir 3 valg. šaukštai pieno išrūgų. Kaukę tepkite plonu sluoksniu ant nuvalytos odos, po 10 min. nuplaukite šiltu vandeniu arba  žaliąja arbata.
  • Visą kūną palepinkite šiltos vonios procedūra: į vandenį įberkite saują sėlenų, įpilkite 5 lašus kviečių gemalų aliejaus ir 2 l pieno išrūgų. Pagulėkite tokioje vonioje apie 20 min. Nereikia odos nuplauti vandeniu, tiesiog nusausinkite rankšluosčiu.
  • Nagų sustiprinimui pasidarykite tokią vonelę: į 0,5 l pašildytų išrūgų įlašinkite 2–3 lašus simondsijų aliejaus. Joje pamirkykite rankas apie 10 min.
  • Pašalinti saulėje nudegusios odos paraudimą ir skausmą padės paprasta vonia: į šiltą vandenį įpilkite 2 l pieno išrūgų ir pagulėkite joje 20 min.
  • Spuogų atsikratyti padės išrūgų losjonas, kurį reikia naudoti apie du mėnesius. Losjoną pasigaminsite iš: 0,5 l užvirintų bei atvėsintų išrūgų ir pusės citrinos sulčių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius