Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kruopos – ne tik maistui

Ar žinote, kiek mes gauname naudos iš kruopų? Tačiau jūs nemėgstate valgyti košių? Nieko tokio! Galite jų nevalgyti, o tik tepti ant veido. Tai turtingas vitaminų ir mikroelementų šaltinis, padovanosiantis jums grožį.
Jei nemėgstate valgyti košės, tepkite ją ant veido
Jei nemėgstate valgyti košės, tepkite ją ant veido / Flickr.com

Karališkosios perlinės kruopos

Perlinės kruopos – tai nuvalytos ir nušlifuotos miežinės kruopos. Jose gausu A, B, E, D grupės vitaminų, kurie leis džiaugtis švaria, gražia ir jauna oda. Perlinės kruopos pasižymi ir antibakterinėmis medžiagomis, todėl tinkamos gydyti pažeistas odos vietas.

Reiktų paminėti ir liziną, kurio yra šiose kruopose. Lizinas naikina herpį ir aktyviai gamina kolageną. O kas yra kolagenas, ko gero, aiškinti nereikia: jis mažina raukšles, oda jo dėka tampa elastinga ir tampri.

Kaukė iš perlinių kruopų

Idealu, jei perlines kruopas virtumėte piene. Kruopos neturėtų būti tirštos.

Nuplaukite ir išdžiovinkite kruopas. Sumalkite iki miltų – geriausiai tai padaryti su kavamale. Užpilkite virintu vandeniu iki tirštos grietinės masės. Šiek tiek atvėsinkite, kad košė taptų šilta. Tepkite ant veido 30 minučių.

Kaukė riebiai odai

Sumaišykite 50 g perlinės kruopos miltų, 1 kiaušinio baltymą, 1-2 lašus sandalo eterinio aliejaus. Tepkite ant veido 20 minučių. Pastebėsite, kaip oda tapo lygi ir matinė.

Ryžiai į pagalbą grožiui

Ryžiai – puikus absorbentas ir antioksidantas. Jis padeda pašalinti nereikalingus riebalus ir kitokias žalingas medžiagas. Visų pirma, ką jums reiktų padaryti – kavamalės pagalba sutrinti ryžių miltus.

Šveitiklis iš ryžių

Sumaišykite 3 šaukštelius šiltos vandens su 3 šaukšteliais ryžių miltų ir 1 šaukšteliu medaus. Tepkite ant veido gautą masę, masažuokite ir nuplaukite.

Maitinamoji kaukė

Sumaišykite 3 šaukštelius ryžių miltų, 2 šaukštelius kosmetinio vynuogių arba kedro aliejaus ir 1 šaukštelį šviežių citrinos sulčių. Laikykite ant veido 10-15 minučių.

Nepamirškite ir manų kruopų!

Tai puiki priemonė naminiam šveitikliui gaminti. Šiuos kruopos padės efektyviai nuvalyti odą ir ji taps ypatingai švelni.

Valomasis ir maitinamasis šveitiklis

Paimkite du dubenėlius. Į vieną supilkite manų kruopas, į kitą – alyvuogių aliejų. Pamirkykite pirštus iš pradžių į aliejų, paskui į kruopas ir greitai bei kruopščiai valykite odą. Kartokite procedūrą 3 kartus.

Šveitiklis nuo juodų taškelių

Masę pagaminkite iš 1 šaukštelio manų kruopų ir 2 šaukštelių medaus. Lipni masė padės ištraukti juodus taškelius, o oda taps neįtikinamai švelni ir minkšta.

Nepakeičiamos avižos

Avižos tinka visiems odos tipams. Ji paprasta ir lengvai gaunama, be to, neiššaukia alergijos. Todėl prižiūrint veido oda, ji tiesiog nepakeičiama. Avižų košė padeda išvalyti poras, šalina sausumo pojūtį, ramina sudirgusią odą, suteikia jai švelnumo ir minkštumo.

Avižų kaukė veidui

Sumalkite avižinius dribsnius. Pasiruoškite medetkų nuovirą: 1 šaukštą džiovintų gėlių užpilkite 100 ml virinto vandens ir palikite 30 minučių. Sumaišykite komponentus iki tirštos masės. Šią košę tepkite ant veido ir laikykite 20-25 minutes. Iš pradžių nuplaukite šiltu vandeniu, paskui apšlakstykite vėsiu.

Kaukė šerpetojančiai odai

Sumaišykite 1 šaukštelį medaus, 1 šaukštelį avižinių miltų, 3 šaukštelius kefyro, šiek tiek druskos. Tepkite ant veido 20 minučių ir nuplaukite vėsiu vandeniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius