Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas gyvenimas nuo Naujųjų metų!

Artėjant Naujiesiems metams dauguma žmonių peržvelgia praėjusius metus ir apmąsto tai, ką gali pakeisti savo gyvenime. Tik nedaugelis laikosi susirašyto naujų metų plano. O priežastys atrandamos įvairios, visų pirma – tinginystė.
Naujametiniai pažadai dažnai būna pasmerkti
Naujametiniai pažadai dažnai būna pasmerkti / Keith Williamson, Flickr.com
Temos: 1 Naujieji metai

Išsikelkite teisingus tikslus

Kiekvienas žmogus gali kontroliuoti savo norus ir jei jis priklauso nuo žalingų įpročių, bet vis galvoja apie sveiką gyvenimo būdą, reikėtų pasikonsultuoti apie savo problemas su specialistais.

Dauguma mano, kad sveikas gyvenimo būdas yra labai nuobodus, be to, nepakeis ir nepagerins gyvenimo kokybės. Tačiau net savaitę išgyvenęs be cigaretės žmogus pajunta daugiau jėgų ir žvalumo. Sportas padeda užsimiršti ir kitaip nukreipti savo energiją, taip pat teigiamai veikia fizinę būklę ir figūrą. Užsiėmimų metu jūs susirasite ir draugų, ir tų, kurie jus palaikys.

Svarbi yra ir sveika mityba. Pasidomėkite sveikais patiekalais – jie taip pat yra skanūs, be to, naudingi, juos nėra sudėtinga pagaminti. Tokios permainos bus naudingos visai šeimai. Susimąstykite, ką ir kada valgo jūsų vaikai. Naudingas maistas yra svarbus ir protinei veiklai, ir pasiekimams mokykloje.

Kodėl ne rytoj?

Dauguma žmonių galvoja, kad jei žmogus nori pasiekti kokio nors tikslo, reikia pradėti ne nuo Naujųjų metų ar konkrečios datos, bet iškart kitą dieną. Deja yra taip, kad žmonės yra linkę pririšti svarbius pokyčius prie jiems svarbių datų ar tam tikro periodo: pirmadienio, nuo pirmos mėnesio dienos, nuo Naujųjų metų, nuo gimtadienio ir pan. Iš dalies tai yra gerai, nes žmogus įsipareigoja pats prieš save ir tarytum nubrėžia griežtą laiko liniją, nuo kurios viskas skaičiuojasi. Taip jau yra, kad pats žmogus nenori keistis.

Norint keistis, reikia visų pirma pasiruošti morališkai, kad tam tikros organizmo vietos neteks savo „komforto“ zonos. Net jei pokyčiai ir bus teigiami visam organizmui, tam tikros kūno dalys priešinsis ir neprileis pasikeitimų.

Nuo ko pradėti?

Kad išvengtumėte nežinomybės baimės, užduokite sau klausimą be užuolankų: ar tikrai verta keistis? Parašykite visus pokyčių privalumus, ir šiuos užrašus turėkite visuomet matomoje vietoje. Būkite sąžiningi – surašykite ir visus sunkumus, kuriuos patirsite.

Viską gerai apgalvokite, ir įvertintus trūkumus kompensuokite sau. Pyragaičius pakeiskite vaisiais ir riešutais, gazuotus gėrimus – sultimis. Gulkitės miegoti pusvalandžiu anksčiau ir jums pakaks miego, keliantis anksčiau iš ryto pabėgiojimui.

Savo permainas suplanuokite taip, kad jos kardinaliai nepakeistų jūsų įprasto gyvenimo ir nesukeltų dar daugiau rūpesčių.

Netingėkite įgyvendinti savo planus. Jei jaučiatės, kad jus apima tinginystė, stenkitės įveikti ją visais įmanomais būdais. Būkite stipresni už tinginį.

Kartais asmenines permainas paskatina permainos namuose. Žalingi įpročiai siejasi su tam tikra negatyvia namų aplinka: galbūt verta pasidaryti remontą, pakeisti interjerą ar įsigyti naują daiktą namuose. Bet kokie pokyčiai teigiamai paveiks jūsų visą gyvenimą ir leis pasiekti užsibrėžtų tikslų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius