Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujųjų metų saugumo taisyklės

Ko gero, mintys apie apsisaugojimą Naujųjų metų išvakarėse ateina paskutinės. Tačiau pagal greitojo reagavimo tarnybų, policijos ir medicinos įstaigų statistiką, būtent šią naktį įvyksta daugiausiai nelaimingų atsitikimų ir traumų.
Naujiji metai yra viena pavojingiausių švenčių
Naujiji metai yra viena pavojingiausių švenčių / Amodiovalerio Verde, Flickr.com

Pradėkite nuo automobilio. Jei naujametinio vakaro išvakarėse nusprendėte išvykti į miestą, nepamirškite, ar jame yra vaistinėlė, gesintuvas, atsarginė padanga ir kiti naudingi daiktai, kurie pagelbės ištikus nelaimei.

Būtinai apsirenkite šiltais drabužiais ir turėkite atsarginius, su savimi turėkite karštos arbatos termosą. O štai alkoholio į automobilio komplektą geriau neįtraukite – juk nesinorėtų Naujųjų metų rytą sutikti gipso įtvaruose.

Jei jūsų namuose apsilankys draugai esantys „už vairo“, pasirūpinkite, kad namuose būtų ir nealkoholinių kokteilių ar gėrimų. Pavyzdžiui, pagaminkite įvairių vaisių kokteilių. Nenustebkite, kad tokių kokteilių reikės ir daugiau, nes ypatingai skanūs!

Pavargote sėdėti prie stalo? Išeikite pasivaikščiokite, tik prieš tai apsirenkite šiltai. Esant stipriems šalčiams alkoholiniai gėrimai suteikia trumpalaikį šilumos efektą, tad vietoj jo geriau pasiimkite šiltą kepurę ir pirštines. Kitaip rizikuojate nušalti rankas ir veidą.

Kad ir kas atsitiktų, nepalikite savo draugų vienų lauke – šaltu oru jis ar ji gali rimtai sušalti, o šventės gali pasibaigti labai liūdnai. Stipraus sušalimo simptomai: galvos svaigimas, mieguistumas, sąmonės dingimas – tai priežastis kviesti greitąją pagalbą, o ne įpilti dar vieną svaigiojo gėrimo stikliuką.

O dabar dėmesys vaikams. Vaikai tik ir laukia, kada suaugusieji užsimirš ir pamirš apie vaikų egzistavimą. Tuomet mažieji nenaudėliai patenka į nemalonias situacijas, įpainioja aplinkinius ir įvaro savo tėvams tikrą siaubą. Todėl, jei jau švenčiate su vaikais, nepalikite jų vienų, ir vis stebėkite, ką jie veikia.

Jei visus kitus kambarius galima užrakinti, virtuvė nėra rakinama. Čia gali kilti įvairūs pavojai vaikams: apsideginimai, uždegimai, vandens apliejimai, aštrūs daiktai ir kt. Todėl iš anksto pasirūpinkite virtuvės saugumu.

Kuo toliau nuo orkaitės pašalinkite puodkeltes ir rankšluosčius, nuo viryklės patraukite puodus ir keptuves, paslėpkite degtukus ir žvakes – kad nekiltų pagundų pasišviesti. O jei vaikai iki Naujųjų metų vakarėlio padės mamai ar tėčiui kepti pyragus bei kitus patiekalus, tuomet jie bus visuomet šalia ir neprikrės jokių eibių.

Laimingų ir saugių Naujųjų metų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius