10 arbatos puodelių, kurie išspręs visas moterų pavasarines problemas

Kas jums trukdo džiaugtis pavasariu? Galvos skausmai, nuovargis, antsvoris, stresas, blogas miegas, alergija... Išsivaduoti iš šių problemų gali padėti arbata. Yra 10 arbatų rūšių, kurių kiekviena sprendžia iškilusias pavasarines problemas.
10 arbatų moterims
10 arbatų moterims / Olga Surikova, Flickr.com

 

Ulongo arbata (ant pakelio gali būti nurodytas pavadinimas – Oolong). Ši arbata gerina metabolizmą. Užplikytos arbatos spalvų gama – nuo blankiai nefritinės (kaip žaliosios arbatos) iki tamsiai auksinės ar tamsiai raudonos. Kuo raudonesnė arbata, tuo labiau ji padeda norint numesti svorį, dėl joje esančių polifenolių. Keturi puodeliai ulongo arbatos leidžia suvalgyti 1 nedidelį desertą nepakenkiant figūrai.
 

Pasiflorų arbata (ant pakelio gali būti nurodytas pavadinimas – Passion flower). Šis gėrimas iš kryžiažiedės žiedelių pasižymi unikaliu raminančiu poveikiu. Jei jaučiatės kaip „nervų kamuoliukas“, tuomet gerkite šią arbatą. Pasiflorų arbata padeda ir jei kankina nemiga. Pasiruoškite stiprų gėrimą ir po truputį gurkšnokite dienos eigoje, kad išliktumėte ramios būsenos.

Mėtų arbata. Padeda įveikti pilvo skausmus. Vidurių užkietėjimas, pilvo pūtimas, susikaupusios dujos – visus šiuos negalavimus palengvins mėtų arbata. Šis gėrimas gerina virškinimo sistemos darbą. Veiksmingiau bus, jei vartosite arbatą ne pakeliais, o tiesiog mėtų lapelius užvirinsite arbatinuke.

Imbiero arbata. Mažina galvos skausmą. Ši arbata yra efektyvi priešuždegiminė priemonė. Be to, imbiero arbata padeda esant pykinimui, kurį sukelia ne tik galvos skausmas. Imbiero šaknies gabalėlį užvirinkite karštame vandenyje ir mėgaukitės sveiku gėrimu.

Žalioji arbata. Degina riebalus, tad yra idealus gėrimas norintiems sulieknėti. Žalioji arbata padeda įveikti alkio jausmą, mažina apetitą ir norą užkandžiauti. Taip pat yra įrodyta, kad žalioji arbata suteikia energijos nei kiek ne mažiau nei cukrus arba kava. O kalorijų joje nulis!

Valerijonų arbata. Pati veiksmingiausia priemonė sveikam miegui. Be to, šis gėrimas gali padėti įveikti tokius negalavimus, kaip raumenų skausmas, karščio pylimas menopauzės metu.

Juodoji arbata. Suteikia kvėpavimui gaivumo. Joje esantys polifenoliai pašalina blogą burnos kvapą, o antioksidantai gali padėti suardyti dantų apnašas. Burnos skalavimas juodąja arbata gali sustabdyti bakterijų augimą ir neutralizuoja rūgštis, kurios sukelia dantų ėduonį. Tačiau atminkite, kad juodoji arbata, kaip ir kava, tamsina dantų emalį.

Saldymedžio šaknies arbata. Slopina potraukį saldumynams. Skonis šio gėrimo saldus, tačiau viename puodelyje yra tik 2 kalorijos. Saldymedžio šaknis 50 kartų saldesnė už cukrų, todėl keli gurkšniai gėrimo patenkins saldumynų poreikį. Tačiau per didelis šios arbatos kiekis gali padidinti kraujo spaudimą.

Ginkmedžių arbata. Gerina smegenų darbą. Ši arbata pagerina protines funkcijas, smegenys gauna maistinių medžiagų, reikalingų spręsti pačias sudėtingiausias problemas.

Dilgėlių arbata. Padeda esant alergijai. Pavasarį ne vienam pasireiškia šienligės simptomai: užgulta nosis, gerklės skausmas, akių paraudimas, veido patinimas... Dilgėlė – organinė antihistamininė priemonė, mažinanti niežulį ir nosies užgulimą. Kad pajustumėte efektą, gerkite arbatą du kartus per dieną po 300 mg. Gėrimą galite pasaldinti medumi arba maišyti su kitomis žolelėmis.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius