Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip gerai matyti be akinių?

Akiniai ar kontaktiniai lęšiai padeda matyti geriau, tačiau kartais sukelia nepatogumų. Netyčia pamiršote akinius arba pametėte kontaktinius lęšius? Ir dabar neįskaitote meniu ar neįžiūrite kas parašyta iškaboje?
Akių mankšta
Akių mankšta / Riccardo Cuppini, Flickr.com
Paprastas triukas padės Jums bent trumpam geriau matyti: pirštų pagalba (patogiausia rodomuoju) padarykite mažą skylutę ir pažiūrėkite per ją. Į ką bežiūrėtumėte, ar tai būtų tekstas, objektas ar koks nors vaizdas, viską matysite kur kas aiškiau. Tai nepagerins Jūsų regėjimo, tačiau trumpam padės išspręsti problemą.

Kaip pagerinti regėjimą?

Norint pagerinti regėjimą ilgam ir atsikratyti akinių, reikia kasdien daryti specialius akių pratimus. Šie pratimai palaiko akių būklę ir neleidžia regėjimui silpnėti. Galima juos daryti rytais, prieš miegą arba kuomet jaučiate, jog akys pavargo. Rezultatus pastebėsite jau po mėnesio kasdieninių pratimų.

Sušildykite akis. Patrinkite delnus, kad jie taptų šilti ir uždenkite jais akis. Palaikykite 5 sekundes, pratimą pakartokite 3 kartus.

Pasukiokite akis. Pažiūrėkite aukštyn, po to lėtai akimis apsukite 10 ratų pagal laikrodžio rodyklę ir 10 ratų prieš laikrodžio rodyklę.

Sufokusuokite žvilgsnį. Laikykite pieštuką ištiestos rankos atstumu. Sufokusuokite žvilgsnį į pieštuką ir lėtai traukite jį artyn savęs, kol jis priartės 15 cm atstumu nuo nosies.  Po to lėtai atitraukite pieštuką atgal nenuleidžiant įdėmaus žvilgsnio nuo jo. Pratimą pakartokite 10 kartų.

Pamasažuokite smilkinius. Nykščių pagalvėlėmis lengvais nedideliais sukamaisiais judesiais pamasažuokite smilkinius: 20 kartų viena kryptimi ir 20 kartų priešinga kryptimi. Pakartokite pratimą, pamasažuokite kaktos zoną tarp akių, taip pat žemiau akių iš abiejų nosies pusių.

Pasnauskite. Atloškite galvą, užmerkite akis ir atsipalaiduokite 3 minutėms.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius