-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikščiojimas basomis

Žmogaus pėdose yra daugybė taškų, kurie atsakingi už įvairių organų funkcionavimą. Todėl labai naudingai vaikščioti basomis. Tai yra vienas iš labiausiai paplitusių grūdinimosi metodų.
Basos kojytės
Basos kojytės / Flickr.com

Pradėti vaikščioti basomis geriausia palaipsniui, savo namuose. Tačiau atidžiai stebėkite, kad kojos nesušaltų. Jei namuose vėsu ir temperatūra gana žema, vaikščiojimą basomis apribokite iki valandos ar pusantros per dieną. Po kurio laiko pastebėsite, kad pripratote prie vėsių grindų ir nebejaučiate jokio diskomforto. Tuomet jau galite pradėti vaikščioti basomis ir lauke. Maloniausia tai daryti vasarą. Organizmui bus labai naudinga, jei pavaikščiosite po šlapią žolę. Jei turite savo nuosavą kiemą, sudrėkinkite vandeniu žolę ir pasivaikščiokite po ją 15 minučių. Palaipsniui ilginkite laiką iki 1 valandos.

Rudenį reikia vaikščioti po gruntą. Tik trumpesnį laiką, priklausomai nuo oro temperatūros. Žiemą, kuomet lauke yra sniego, galima juo pabėgioti kelis metrus, o po to iš karto apsiauti šilta avalyne. Nebūkite basomis ant sniego pernelyg ilgai. Pradedantiesiems nerekomenduojama vaikščioti po sniegą basomis ilgiau nei vieną minutę.

Jei pastebėjote peršalimo ženklus arba po grūdinimosi basomis pablogėjo savijauta, vertėtų nutraukti procesą ir pasikonsultuoti su gydytoju.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius