Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori sulieknėti? Pakeisk režimą!

Kaip gi atsikratyti antsvorio? Rodos, mokslininkai žino atsakymą. Pasirodo, nereikia badauti, reikia tik dar kartą peržiūrėti maistą, kurį valgote. Štai idėjos, kurias nėra sunku įgyvendinti.
Nevenkite pietums suvalgyti sriubos
Nevenkite pietums suvalgyti sriubos / Des Dubber, Flickr.com

Šalin varginančias dietas!

Praėjo šventės ir jūs vėl gailiai žiūrite į svarstykles? Nereikėtų nervintis ir iš karto pulti prie dietų sąrašo. Pagal japonų ir vokiečių mokslininkų tyrimus, nustatyta, kad jei žmogus pradeda vartoti labai mažai kalorijų, tai nereiškia, kad pradeda ir lieknėti. Atvirkščiai, organizmas nusprendžia, kad prasidėjo badas ir sulėtina medžiagų apykaitą, bandydamas išsaugoti riebalus. Mokslininkai skatina subalansuoti savo mitybą: kuo mažiau riebalų, sumažinti miltų ir saldumynų kiekį, kuo daugiau kompleksinių angliavandenių.

Šaltu metų laiku norisi suvalgyti kažko riebaus, tačiau vietoj rūkytų lašinių rinkitės riešutus, avokadą, lašišą ir tuną – šios riebiosios rūgštys saugiausios. Bet kokiu atveju nepamirškite pasivaikščiojimo, nes tik taip per šventes priaugtus 2-3 kg numesite per 1-1,5 mėnesio.

Sriuba gerai atminčiai

JAV mokslininkai nustatė, kad kuo vyresnis žmogus, tuo svarbiau išsaugoti normalų kūno svorį arba sulieknėti. Todėl, kad kuo storesnis žmogus, kuriam virš 50, tuo greičiau miršta galvos smegenų ląstelės. Artėjant link 70 metų, antsvoris jau susijęs su Alzheimerio ligos rizika. 

Kaip gi lieknėti vyresniame amžiuje? Visų pirma, kuo daugiau kalorijų paskirti per pietus. Šiuo metu tai efektyviausia rekomendacija. Dietologai teigia, kad būtent pietų metu tarp 10 iki 14 valandų medžiagų apykaita vyksta greitai, labai aktyviai veikia fermentai, virškinantys maistą. Pagal statistiką, šios taisyklės paisymas leidžia numesti 2-4 kg.

Antra, pradėkite pietus nuo sriubos. Japonų mokslininkų nuomone, tie, kas reguliariai valgo sriubą, dažniausiai yra liekni. O paaiškinimas labai paprastas: sriuba užpildo skrandį, palieka jame mažiau vietos kitiems patiekalams ir tuo pačiu sumažina apetitą.

Naktį – pienas ir varškė

Visi žino, kad antsvoris atsiranda tuomet, kai žmogus neišnaudoja visų suvalgytų kalorijų. Bet svarbu dar ir kada tos kalorijos yra suvartojamos. JAV mokslininkai atliko bandymą. Tiriamuosius padalino į dvi grupes, ir juos maitino maistu, kurio sudėtyje yra apie 60 proc. riebalų. Viena grupė suvalgydavo visą maistą dieną, antroji – naktį. Ir koks gi skirtumas? Tie, kas valgė normaliu dienos metu, pastorėjo 20 proc., o štai naktiniai valgytojai – 48 proc.!

Vis dėlto, jei labai norisi užkąsti vakare arba prieš miegą, rinkitės daržoves ir pieno produktus. Žinoma, venkite riebių produktų, tokių kaip sūris, tačiau galite gerti pieną, kefyrą ar valgyti varškę.

Užteks, prisisėdėjot!

Tikriausiai nesiginčysite, kad po aktyvaus fizinio krūvio ir pasivaikščiojimo lauke valgyti norisi daugiau. Tačiau kaip bebūtų keista, daugiausiai suvalgo tie, kas tiesiog sėdi ir niekur neina. Dienas galima suskirstyti į aktyvias ir pasyvias. Aktyvios dienos, kai praleidžiate apie 10 valandų ant kojų, einate apsipirkti, vaikščiojate su vaikais, vedžiojate šunį, tvarkote namus ir pan. Pasyvios – kai sėdite prieš televizorių ir niekur neinate iš namų, net į parduotuvę. Mokslininkai ištyrė, kad būtent pasyvių dienų metu su maistu gauname 17 proc. daugiau kalorijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius