Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norint mesti rūkyti, reikia galvoti apie... cigaretes

Niekaip nepavyksta išsiskirti su cigarete? Visi bandymai išnyksta kaip dūmai? Ir vis genate lauk iš galvos mintis apie tai, kaip malonu būtų atsisėsti ir užsirūkyti... Jokios naudos iš to nebus. Psichologai įrodė, kad tai yra efektyvus metimo rūkyti būdas.
Cigaretės
Cigaretės / Flickr.com
Temos: 1 Cigaretės

Ir nereikia ginti tokių minčių lauk, jei tik norite – galvokite apie tabaką! Naujas tyrimas įrodė, kad rūkaliai blokuojantys mintis apie žalingą įprotį, pradeda rūkyti dažniau ir dūmus traukia giliau. Štai koks psichikos paradoksas.

Londono universiteto mokslininkų komanda atliko eksperimentą, kuriame dalyvavo 85 rūkaliai, surūkantys daugiau nei 10 cigarečių per dieną. Juos paskirstė į tris grupes. Vienai iš grupių buvo liepta malšinti mintis apie rūkymą, o kitai – aktyviai reikštis apie tai, kaip būtų šaunu dabar parūkyti. Trečiai grupei nieko nekeitė.

Kaip bebūtų keista, lengviau ir greičiau metė rūkyti tie, kuriems buvo leista galvoti apie cigaretes!

Kitas tyrimas, susijęs su minčių įtaka, įrodė, kad žmonės, malšinantys mintis apie šokoladą, suvalgydavo jo daugiau nei tie, kurie neblokuodavo tokių minčių.

Gauti rezultatai turi įtakos ne tik tiems, kurie nori mesti rūkyti. Tačiau ir tiems, kurie nori atsikratyti įvairiausių nenaudingų įpročių ar elgesio normų, pavyzdžiui, alkoholizmo, persivalgymo, nepasitenkinimo sekse. Juk uždraustas vaisius saldesnis.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius