Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rožinio kaspino“ autobusiukas keliavo po Vilniaus rajoną

Krūties vėžys – viena dažniausiai pasitaikančių moterų onkologinių ligų. Vėžio pradžia – mažytė pakitusi ląstelė, kuri dažniausiai dėl nepaaiškinamų priežasčių ima elgtis ne taip, kaip turėtų.
Rožinis kaspinas - kovos su krūties vėžiu simbolis.
Rožinis kaspinas - kovos su krūties vėžiu simbolis. / Fotolia nuotr.

Taip krūtyje ar pažastyje ima kauptis „taisyklių nepaisančios“ ląstelės, iš kurių pertekliaus susidaro mazgas (navikas). Jis gali augti nesukeldamas jokių nemalonių pojūčių net 15 metų. Krūties vėžiu dažniausiai suserga 55 – 65 metų moterys, kai nuslopus kiaušidžių veiklai ir prasidėjus menopauzei krūtys tampa itin jautrios hormonų pokyčiams. Reguliariai tikrinantis krūtis, vėžį galima nustatyti ankstyvoje stadijoje. Kuo anksčiau nustatoma liga, tuo didesnė tikimybė pasveikti.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras, rūpindamasis Vilniaus rajono moterų sveikata, suteikė joms galimybę pasitikrinti dėl krūties vėžio. Birželio 23 – 27 dienomis NEDELSK komanda aplankė 10 Vilniaus rajono ambulatorijų, kuriose sveikatą pasitikrinti panoro 425 moterys, 13-ai iš jų pastebėti galimo krūties vėžio požymiai, dėl kurių rekomenduojama išsamiai pasitikrinti.

Pirmąją dieną autobusėlis keliavo į Rukainius ir Medininkus, kur pasitikrinti susirinko 101 moteris, 4-ios moterys gavo signalą apie galimą krūties vėžį. Antrąją dieną NEDELSK komanda lankėsi Sudervėje ir Paberžėje, kur patikrino 75 moteris, 1-ai moteriai įtartas galimas krūties vėžys. Trečiąją dieną autobusėlis vyko į Juodšilius ir Pagirius, kur sveikatą pasitikrinti panoro 85 moterys panoro pasitikrinti, 2-iems iš jų pastebėta galimo krūties vėžio požymių. Ketvirtąją dieną pasitikrino 93 Nemėžio ir Skaidiškių apylinkėse gyvenančios moterys, 3-ims iš jų rasta įtartinų gumbelių krūtyse. Paskutiniąją kelionių po Vilniaus rajoną dieną moterys buvo tikrinamos Kalveliuose ir Lavoriškėse. Per dieną patikrinta 71 moteris, 3-ims moterims teks išsamiai tirtis krūtis dėl galimo krūties vėžio įtarimo.

Biuro komanda džiaugiasi dėl didelio moterų susidomėjimo šiuo projektu ir sako – NEDELSKITE! Dėl savęs ir dėl tų, kurie Jus myli!

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius