Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šavašos pažintinis takas

Šavašos pažintinis takas - tai 1,5 km pėsčiūjų takas palei Šavašos upę. Norėdami aplankyti šias vietas, atvažiavę nuo Daugailių į Antalieptę, prieš pat tiltą per Šventosios upę sukite į dešinę.
Per upę į mokyklą perkeliami mokiniai
Per upę į mokyklą perkeliami mokiniai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Vasara

Šavaša - ypatinga Lietuvos upė. Jos slėnio vaizdingiausia atkarpa pačiame žemupyje, kuriame įrengtas Šavašos pažintinis takas. Čia upės slėniai - svaiginančio aukščio, o vandenys krenta net 11 metrų kas vieną kilometrą. Kaip tikroje kalnų upėje! Šavašos kintanti nuotaika ir malonus čiurlenimas pavergs kiekvieno keliautojo širdį, o aukšti slėniai, kraštovaizdis svaigins ir reikalaus šiek tiek jėgų ir turistinių įgūdžių.

Atkreipkite dėmesį į informacinius stendus, kuriuose yra visa kelionėje jums reikalinga informacija apie nuostabią Šavašos upę ir jos aplinką: bebrynę, lūžų mišką, kertinę miško buveinę. Trys geologinės stotelės - petrografinė, geomorfologinė, fliuvialinė, išsamūs topografiniai žemėlapiai atskleis žemės istorijos paslaptis. Bet tai dar ne viskas - tarp aukštų upės slėnių XVI a. buvo pasislėpusi senovės lietuvių šventykla. Jos liekana - Lūžų akmuo su dubeniu, laukia norinčių pažinti praeitį keliautojų. O kai pavargsite, meilės salelė akmenimis čiurlenančiame upės vingyje suteiks ramybę ir palaimą.

Gale tako įrengta "Zuikių" mokykla - puiki vieta aptarti take patirtus įspūdžius.

Daugiau informacijos.

Išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius