Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startavo „Sportuok miške“ renginiai Kaunui

Balandžio 8 dieną startavo projektas „Sportuok miške“ - jis siūlo kauniečiams kiekvieną antradienio vakarą pabėgti iš miesto ir įdomiai bei sveikai praleisti savo laisvalaikį gamtoje. „Sportuok miške“ – tai orientavimosi trasos, skirtos visiems aktyvų laisvalaikį gamtoje mėgstantiems žmonėms, nepaisant nei amžiaus, nei fizinio pasiruošimo.
Bijotų miškas Metelių regioniniame parke
Sportas gryname ore teikia naudą sveikatai. / wikimedia.org nuotr.

Orientavimosi sportas – sporto šaka, kurioje naudojantis žemėlapiu bei kompasu vietovėje reikia surasti pažymėtus kontrolinius punktus.

„Orientavimosi sportas yra įdomus tuo, kad čia laimi ne tas, kas greičiausiai bėga, o tas kas tiksliai orientuojasi ir pirmas suranda kontrolinius punktus, – sako vienas iš projekto iniciatorių Gytis Šumskas. – Tikimės, kad „Sportuok miške“ renginiai padės atrasti šią įdomią sporto šaką daugeliui kauniečių, todėl paruošėm specialias nesudėtingas trasas naujokams, o prieš startuojant visiems norintiems paaiškinsime orientavimosi sporto taisykles, žemėlapio ženklus ir kaip teisingai suorientuoti žemėlapį, kad sėkmingai įveiktumėt trasą“.

Į „Sportuok miške“ renginius galima atvykti su visa šeima – patiems mažiausiems bus įrengta žymėta trasa, kurioje vaikučiai kartu su savo tėveliais sekdami žymekliais miške galės ieškoti kontrolinių punktų, nebijodami išklysti iš kelio, šioje trasoje gali startuoti vaikai sulaukę vos 3-4 metų amžiaus. Orientavimosi trasą pasiryžę išbandyti naujokai galės pasirinkti 2-3 kilometrų ilgio distanciją. Dalyviai trasą gali įveikti tiek startuodami po vieną, tiek kartu su draugu ar net bendrai su visa šeima arba bendradarbių kompanija.

Pirmasis „Sportuok miške“ etapas vyko antradienį Pažaislio šile. Renginio centras buvo įsikūręs šalia Kauno jachtklubo, starto pradžia – 17 val. Išankstinės registracijos nebuvo, kiekvienas dalyvis atvykęs į renginio centrą galėjo įsigyti žemėlapį ir startuoti jam patogiu metu nuo 17 iki 19 valandos. Trasos įveikimo laikas skaičiuojamas elektronine atsižymėjimo sistema, todėl po finišo kiekvienas dalyvis gauvo lapelį su savo trasos įveikimo laiku, o bendri rezultatai pagal amžiaus grupes skelbiami po kiekvieno turo organizatorių internetiniame puslapyje.

„Sportuok miške“ projektas vyks kiekvieną antradienį iki spalio mėnesio įvairiuose Kauno miesto parkuose bei Kauno apylinkių miškuose, iš viso numatoma surengti 27 etapus, o sezono pabaigoje dalyvių laukia vertingi prizai.

Daugiau informacijos apie projektą bei tikslų renginių kalendorių rasite organizatorių interneto puslapyje www.sportuokmiske.lt.

Renginių ciklo puslapis Facebook - spausti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius