Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 naudingiausių produktų derinių

Norite, kad jūsų valgiaraštis būtų sveikesnis? Vartokite daugiau sveikų maisto produktų. O tam, kad išspaustumėte iš jų maksimalios naudos, valgykite juos teisingais deriniais!
Avietės dera su šokoladu
Avietės dera su šokoladu / Vegan Feast, Flickr.com
Temos: 1 Maisto derinimas

1. Omletas su brokoliais ir sūriu. Šis tercetas – puikus vitamino D ir kalcio šaltinis jūsų organizmui. Kiaušinių tryniuose esantis vitaminas D padeda įsisavinti kalcį iš brokolių ir sūrio. Taip jūsų kaulai bus stipresni, o moterims šis derinys dar padeda palengvinti premenstruacinio sindromo simptomus.
2 Melionas su jogurtu. Melione esantis vitaminas A didina organizmo atsparumą virusams. Šiame vaisiuje taip pat gausu ir kitų vitaminų bei mineralų, reikalingų jūsų organizmui. O kad šios medžiagos būtų įsisavintos lengviau, melioną rekomenduojama valgyti su jogurtu.
3. Geležimi praturtinti kukurūzų dribsniai ir apelsinų sultys. Kukurūzų dribsniai, kuriuose apstu geležies, suteiks jums energijos pliūpsnį visai dienai. O jei užsigersite juos apelsinų sultimis, organizmas net šešis kartus geriau įsisavins geležį.
4. Avietės su juoduoju šokoladu. Juodasis šokoladas garsėja tuo, kad turi daugybę sveikatai naudingų medžiagų. Derinyje su avietėmis jis bus ne tik neįtikėtinai gardus, bet ir sustiprės šokolade esančių antioksidantų poveikis.
5. Špinatai ir avokadas. Špinatuose gausu liuteino ir vitamino A, kurie padeda apsaugoti akis nuo ligų. Špinatai, vartojami kartu su avokadais, suteiks jums ne tik daugiau vitamino A ir liuteino, bet ir aprūpins organizmą sveikaisiais riebalais, kurie padeda geriau įsisavinti daugelį naudingųjų medžiagų.
6. Žalioji arbata su citrina. Į puodelį žaliosios arbatos įmetus skiltelę citrinos, penkis kartus padidėja šiame gėrime esančių katechinų kiekis. Katechinai – tai antioksidantai, ypač teigiamai veikiantis širdies ir kraujagyslių sistemą.
7. Pomidorai ir alyvuogių aliejus. Pomidorai – vienas pagrindinių likopeno šaltinių. Likopenas – antioksidantas, kuris pristabdo žalojantį ultravioletinių spindulių poveikį.  Kad organizmas geriau įsisavintų pomidoruose esantį likopeną, rekomenduojama pomidorus valgyti kartu su sveikais augalinės kilmės riebalais – pavyzdžiui, alyvuogių aliejumi.
8. Pienas su riešutų sviestu. Užsigerdami pienu šaukštelį riešutų sviesto, padedate savo organizmui įsisavinti vitaminą D ir kalcį.
9. Obuoliai ir šokoladas. Obuoliuose gausu flavanoido, vadinamo kvercetinu. O šokolade – kito flavanoido, antioksidanto katechino, kuris laikomas puikia profilaktine priemone saugantis aterosklerozės ir onkologinių ligų. Obuolių ir šokolado derinys padeda tirpdyti trombocitų sankaupas, gerina širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą.
10. Tunas su citrina. Šlakelis citrinos sulčių ne tik pagerina tuno kvapą ir skonį, bet ir paverčia tune esančią geležį lengviau organizmui įsisavinama forma, aprūpinančia kraują didesniu kiekiu deguonies.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius