Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 produktai, kurių neturėtumėte vartoti prieš skrydį

Tai, ką jūs vartojate prieš pat skrydį lėktuvu, gali turėti įtakos viso organizmo būklei ir jūsų savijautai tiek skrydžio metu, tiek po nusileidimo. Žinodami, kokių produktų nevartoti, galėsite išvengti nemalonumų skrydžio metu ir po jo.
Skrydis virš debesų
Skrydis virš debesų / Fins from Budapest, Flickr.com

1. Keptas maistas ir greitasis maistas. Negalite susilaikyti nenusipirkę ko nors greitojo maisto restorane oro uoste? Turėtumėte žinoti, kad jūsų virškinimo sistema 11 km aukštyje ir taip atlieka savo funkcijas pakankamai sunkiai. Pridėjus dar ir tai, kad jai teks apdoroti didelę dozę sočiųjų riebalų, rėmuo ir skrandžio veiklos sutrikimai – beveik garantuoti. Be to, prieš skrydį užvalgius daug sočiųjų riebalų laikinai pablogėja kraujotaka: kraujas ima tekėti lėčiau, didėja venų trombozės rizika.

2. Alkoholis. Kai kurie žmonės teigia, kad be šlakelio brendžio jiems lipti į lėktuvą pernelyg baisu. Iš tikrųjų turėtų būti atvirkščiai: baisiau į lėktuvą lipti išgėrus. Nors gurkšnelis alkoholio daugeliu atvejų padeda atsikratyti prieš skrydį kirbančio nerimo, jis jūsų organizmui ne į naudą. Visų pirma todėl, kad skatina skysčių pasišalinimą iš organizmo. Deja, oras, kuriuo kvėpuojama lėktuvo salone, nedrėkinamas, ir tai neigiamai veikia visų keleivių savijautą. Taigi nors prieš skrydį 50 g brendžio ir užliūliuoja jūsų jautrią nervų sistemą, nusileidus jausite nemalonų sausumą burnoje, nuotaika gali būti prislėgta, slogi. Ir dar šis tas svarbaus: pakilus aukštai virš žemės alkoholio poveikis nervų sistemai sustiprėja. Todėl net ir maža taurelė gali padaryti didelę gėdą.

3. Kryžmažiedžiai augalai. Ar žinojote, kad lėktuvui pakilus oro slėgis salone sumažėja, dėl to jo apimtis padidėja 30 procentų? Tai gali išprovokuoti dujų kaupimąsi skrandyje ir plonosios žarnos praplatėjimą, todėl jausite nemaloniai pučiant pilvą. Šis efektas bus minimalus jei prieš skrydį atsisakysite kopūstų, brokolių, kalafiorų, kitų kryžmažiedžių šeimos daržovių.

4. Gazuoti gėrimai. Gazuoti gėrimai taip pat skatina pilvo pūtimą. Įsivaizduokite, kad kartu su gėrimu į jūsų skrandį patenka daugybė mažų oro kamuoliukų, kurie jūsų viduje, pakitus slėgiui, tampa trigubai didesni. Ne itin malonu, tiesa?

5. Becukrė kramtomoji guma arba saldainiai. Produktai be cukraus – sulieknėti svajojančių arba diabetu sergančių žmonių silpnybė. Juose saldumas išgaunamas įdėjus dirbtinių saldiklių. Deja, žmogaus organizmas nėra labai gerai prisitaikęs apdoroti sintetinį saldiklį, todėl pakitus slėgiui ir patalpos mikroklimatui, kas neišvengiama lėktuvo salone, šalutiniai jų poveikiai sustiprėja: atsiranda pilvo pūtimas, ima kauptis dujos, laisvėja viduriai. Turėkite tai omenyje!

6. Ankštinės daržovės. Ankštinės daržovės taip pat garsėja kaip produktas, skatinantis dujų kaupimąsi. Daugelio rūšių pupelės ir kiti ankštiniai produktai turi nevirškinamų junginių, kurie gali sukelti pilvo pūtimą. Pojūčiai bus lengvesni, jei valgysite per naktį pamirkytas ir tik tada virtas pupeles.

7. Česnakas. Česnakas – vienareikšmiškai sveikas ir visokeriopai naudingas priedas prie įvairiausių patiekalų, bet jo užvalgius kvapas iš burnos – tikrai nemalonus. O ilgą laiką būnant tarp daugybės žmonių uždaroje erdvėje, gali ypač erzinti. Česnakuose yra sieros junginių, kurie įsigeria į kraują ir plaučius. O tai reiškia, kad česnako kvapas sklis ne tik jums iš burnos, bet ir iš viso kūno, per poras. Taigi iš pagarbos visiems tiems, kas skris su jumis, pakentėkite keletą valandų prieš skrydį be česnako.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius