Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jogurtas sveikatai ir lieknėjimui

Gal ir yra tiesos, kad ne visi jogurtai vienodi, juk svarbu kaip ir iš ko jis yra gaminamas. Bet kad jogurtas reikalingas kiekvienam – tuo net neabejokite.
Jogurtą galima pasigardinti vaisiais
Jogurtą galima pasigardinti vaisiais / Knigel, Flickr.com

Jogurtas – baltymų šaltinis

Baltymas yra reikalingas įvairiai organizmo veiklai: pradedant medžiagų apykaita baigiant raumenų masės auginimu. Būtent dėl to jogurtą rekomenduoja dietologai kaip geros dienos pradžią, ypač norintiems sulieknėti. Juk pastebėjote, kad baltyminės dietos šiuo metu labai populiarios?

Taigi, jei jūsų dietai reikalingi baltymai, sudarydami meniu įtraukite ir įprastą jogurtą. Vienoje jo porcijoje yra 5-10 gramų baltymo. O graikiškame jogurte yra 13-19 gramų baltymų – tiesa, jis yra riebesnis ir tirštesnis, tačiau taip pat naudingas.

Su kuo valgyti jogurtą?

Naudokite jogurtą gardindami salotas. Tai žymiai sveikiau nei grietinė ir ne taip riebu.

Šokoladinis glajus pyragėliams gaunasi lengvas ir turi mažiau kalorijų.

Puikus mėsos marinatas: jogurtas, česnakas ir citrinų sultys.

Jogurtas su vaisiais – puikus desertas. Tik nepirkite jau paruošto jogurto, bet gaminkitės patys: naudokite šaldytas uogas, uogienes, naminius sirupus arba patys pjaustykite vaisius.

Jogurtas su medumi ir cinamonu – desertinis užpilas kepiniams.

Kartu su uogomis, cukrumi ir kitais saldžiais ingredientais užšaldykite jogurtą ir gausite puikius naminius ledus.

Jogurtas lieknėjimui

Ko gero, pastebėjote, kad patiekalai su jogurtu ne tokie riebūs. Tai, žinoma, turi įtakos ir svorio metimui. Be to, mokslininkai įrodė, kad tie, kas dažniau ir daugiau vartoja pieno produktų, lieknėja lengviau ir greičiau.

Geriausiai naudoti pačių pasigamintą jogurtą, tačiau jei jau neturite tam laiko, atidžiai skaitykite sudėtį. Jogurte stenkitės vengti fruktozės, želatinos, sirupo koncentrato, dirbtinių dažiklių ir skonio stipriklių, įvairių maisto priedų, cukraus.

Jei visi šie išvardinti ingredientai eina sąrašo pradžioje, geriau padėkite tokį jogurtą atgal į lentyną. Jei jų nėra tiek daug ir jie vardinami sąrašo pabaigoje, šis jogurtas nėra toks žalingas jūsų sveikatai.

Jogurtas = geras virškinimas

Valgant jogurtą, iš mūsų organizmo šalinami toksinai ir pilvas išlieka plokščias. Visą tai pasiekiama probiotikų (naudingų bakterijų) dėka. Tačiau labai svarbu žinoti, kad ir organinis produktas turi stebuklingų virškinimui savybių. Pirkite tik jogurtą su aktyviomis kultūromis, be cukraus ir vaisių.

Jogurtas gerina nuotaiką!

Naudingos bakterijos, dirbančios mūsų organizme, turi įtakos ir serotonino lygiui – hormono, atsakingo už nuotaiką. Mokslininkai netgi yra padarę išvadas, kad probiotiški produktai gali pakeisti antidepresantus. Be to, šios jogurto savybės turi įtakos įvairaus amžiaus žmonėms.

Jogurtas – energijos užtaisas

Ir tai ne tik serotonino įtaka. Tiesa, nuotaikos reikšmės čia irgi negalima nubraukti. Jogurte yra aminorūgštis „tirozinas“, kuris organizme virsta adrenalinu, žvalinančiu protą ir teikiančiu energijos.

Jogurtas – tai sveikata

Sudėtinga aprašyti visas šio produkto teigiamas savybes. Tai ir kalcis, vitaminas D, gyvosios kultūros. Ir dar jogurtas – tai padėjėjas kovojant su blogu burnos kvapu. Aminorūšgtys, mineralai, vitaminai... Jogurtas – tai produktas, tinkantis bet kokio amžiaus žmonėms ir nepakeičiamas vegetarams. Ar jau bėgate į šaldytuvą jogurto?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius