Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką gerti? Vanduo ir kofeinas

Visos sportininkės ir sportuojančiosios sporto klubuose žino, kad be vandens – nė žingsnio. Apie tai rašomi straipsniai, apie tai šneka įžymūs sportininkai ir treneriai.
Vandens lašas – gyvybė
Vandens lašas – gyvybė / William Warby, Flickr.com

Mineralinis vanduo

Vanduo – būtina lieknėjimo sąlyga, be to, jis svarbus raumenų augimui. Pats paprasčiausias vanduo valo organizmą, šalina toksinus ir greitina medžiagų apykaitą. Todėl norint išlikti gražiems ir liekniems reikia išgerti apie 2 litrus vandens per dieną. Tuomet nei raukšlės, nei celiulitas negąsdins.

Vanduo malšina troškulį, taip pat ir alkį. Jis drėkina odą iš vidaus. Ir galų gale vanduo leidžia organizmui normaliai funkcionuoti. Todėl gerkite vandenį į savo sveikatą!

Kola ir kiti gazuoti gėrimai

Saldžiuose gazuotuose gėrimuose yra kofeino. Todėl jie žvalina ir gaivina karštu oru. Dėl jų iš proto eina vaikai, nes šie gėrimai skanūs, saldūs, jie pripildyti malonių burbuliukų. Vis dėlto, nuo gazuotų gėrimų daugiau žalos nei naudos. Visų pirma, 100 g gazuoto gėrimo yra 40-50 kkal. Išgėrėte litrą šaltos kolos ir nebegalite suvalgyti pietums makaronų. Antra, gazuoti gėrimai veikia kaip kempinė ir sugeria visą vandenį, kurį jūs išgėrėte. Todėl prigėrus gazuotų gėrimų galite užtinti ir pajusti dehidrataciją. Jei negalite atsilaikyti nuo gazuotų gėrimų, po vienos stiklinės išgerkite dar vieną stiklinę mineralinio arba paprasto vandens.

Kava

Puodelis kavos daug ką išspręs – pradedant nuo asmeninio gyvenimo problemų baigiant kopimu karjeros laiptais. Juk kava puikiai stimuliuoja mąstymo procesus ir teigiamai veikia nervinę sistemą. Tiesa, nemažai žmonių, kurie negali gerti kavos: šiame sąraše yra ir nėščiosios, ir tos, kurios nori greitai pastoti, taip pat sergantys gastritu. Visiems kitiems kavą gerti galima ir reikia. Tiesa, ne daugiau nei dviejų puodelių per dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius