-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokia nauda iš sūrio?

Yra labai daug produktų, kuriuose yra daug vitaminų ir mineralinių medžiagų, būtinų žmogui. Šie maisto produktai teigiamai veikia žmogaus sveikatą ir apskritai organizmą, taip pat padeda kovoti su įvairiais negalavimais ir virusais.
Sūrių asorti
Sūrių asorti / Jules Morgan, Flickr.com
Temos: 2 Inkstai Sūris

Tarkim, vaisiai ir daržovės, kuriuose daug C vitamino – tiesiog panacėja nuo peršalimo ligų. O žuvis ir jūros kopūstai tinka skydliaukės ligų profilaktikai.

Pasirodo, pieno sūriai taip pat kovoja už žmogaus sveikatą. Juose labai daug naudingų elementų. Gydytojai dietologai rekomenduoja sūrius įtraukti į kiekvieno žmogaus mitybos racioną, o ypač tų, kurie gyvena energingą gyvenimo būdą.

Sūrių pagrindas – pienas. Sūris – universalus produktas: jis įsisavina absoliučiai visas naudingas pieno medžiagas ir, svarbiausiai, išlaiko jas koncentruotu pavidalu. Sūris praturtintas baltymais ir mineralinėmis druskomis, ypač svarbiomis vaikams, nėščioms moterims ir maitinančioms motinoms. Sūrius rekomenduojama vartoti sergantiems tuberkulioze, taip pat po kaulų lūžių.

Tačiau tai nereiškia, kad sūris yra panacėja nuo visų ligų. Ir apskritai, sūris sūriui nelygus. Galima išskirti tris pagrindines sūrio rūšis: minkšti, puskiečiai ir kieti sūriai.

Puskiečiai sūriai yra švelnaus kvapo ir turi salsvą prieskonį. Ši rūšis pasižymi didelėmis arba mažesnėmis sūrio skylutėmis. Kieti yra stipraus aštraus kvapo ir skonio. Puskiečiai švelnaus skonio sūriai tinka pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Jie netgi tinka vaikams iki 1,5 metų. O štai aštresnio skonio ir riebesni kietieji sūriai tinka tik pusryčiams, o vaikams iki dvejų metų jų duoti nerekomenduojama.

Minkšti sūriai išsiskiria savo konsistencija, tad juos galima užsitepti. Tačiau tai ne vienintelis skirtumas. Minkštus sūrius galima gaminti ne tik iš karvių pieno, taip pat populiarūs yra avies, ožkų, buivolų sūriai. Minkšti sūriai, pasižymintis aštriu kvapu, skirti sužadinti apetitą, todėl puikiai tinka valgymui prieš pietus ar vakarienę.

Taigi, „stebuklingas“ produktas sūris tinka tikrai ne visiems. Dietologai nerekomenduoja valgyti aštrių sūrių dideliais kiekiais, jei turite problemų su skrandžiu, turite opą, sergate gastritu.

Kaip bebūtų, sūris vis dėlto turi daugiau naudingų savybių. Reguliarus jo valgymas teigiamai veikia regėjimą, odos būklę, padeda įsisavinti tam tikras medžiagas ir gerina medžiagų apykaitą, vaikams padeda augti. Moterys, norinčios išsaugoti savo grožį, naudoja kaukes iš sūrio, kurios tonizuoja ir jaunina odą.

Ir paskutinė rekomendacija: visko turi būti po truputį. Tad ir sūrio nevertėtų persivalgyti.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius