Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokia pieno nauda grožiui ir gaminant maistą?

Pagrindinė pieno sudedamoji dalis – kalcis. Be to, pienas turi ir kitų elementų, kurie padeda organizmui įsisavinti kalcį: fosforas, vitaminas D, magnis. Kalcis stiprina kaulų audinius, padeda formuoti kolageną. Ypač kalcis svarbus moterų sveikatai.
Pieno nauda
Pieno nauda / Flickr.com
Temos: 2 Pienas Kalcis

Esmė ta, kad moterys ypač dažnai suserga osteoparoze – rimta liga, sąlygojančią kaulų trapumą ir dažnus lūžius. Todėl moterims reikia į savo racioną įtraukti pieno produktus.

Pieno produktai svarbūs ir žmonėms, užsiimančiais stipriais fiziniais krūviais, sportuojantiems.

Piene yra daug angliavandenių, kurie yra savotiškas energijos šaltinis raumenims, ir baltymų, kurie būtini formuoti raumenims. Pusė litro per parą aprūpina organizmą baltymais mažiausiai 20 proc.

Pienas padeda sumažinti aukštą kraujo spaudimą ir sumažina tam tikrų rūšių onkologinių ligų riziką. Rūgštaus pieno produktai normalizuoja skrandžio ir virškinamojo trakto veiklą, o tai teigiamai veikia ir visą žmogaus imuninę sistemą. Sumažinti organizmo apsinuodijimą padės tik pienas. Jei gersite pieną prieš naktį, jis veiks kaip migdomieji.

Pieną gerkite ir būsite gražūs! Piene esantis kalcis atsako už kolageno formavimą. Todėl pienas yra efektyvus kovotojas prieš odos pažeidimus ir neleidžia odai senti. O kartu su fosforu jis atsako už dantų baltumą ir stiprumą.

Pieną ir jo produktus galite naudoti gaminant naminę kosmetiką, skirtą veidui, kūnui ir plaukams.

Plaukams ypač naudinga kefyro kaukė: likus 30-60 minučių iki plovimo plaukus ištrinkite kefyru ir apvyniokite šiltai rankšluosčiu. Ši kaukė naudinga skilinėjantiems plaukų galiukams.

Nudegus saulėje pažeistas vietas patepkite kefyru arba grietine. Ši procedūra leis greičiau sugyti odai.

Jei neramina „maišeliai“ po akimis, paruoškite štai tokį receptą: varškę susukite į ryšulėlį ir padėkite ant akių 20 minučių. Po 10 dienų tokios procedūros išnyks mėlynės po akimis.

Puiki kūno odos priežiūra. Maltą kavą sumaišykite su grietine arba grietinėle, galite įdėti ir medaus. Gausite šveitiklį, kurį tepkite sukamaisiais judesiais ant kūno ir palikite keletai minučių. Nuplaukite be muilo.

Legendinės Nefertitė ir Kleopatra reguliariai maudydavosi pieno voniose. Šiai procedūrai idealiai tinka kupranugarių arba asilių pienas. Voniai užtenka 2-3 litrų pieno, taip pat galima įpilti stiklinę medaus. Tokioje vonioje rekomenduojama gulėti 30-40 minučių. Oda taps minkšta ir tuo pačiu stangri.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius