Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maistas gražiai odai

Turbūt yra tekę girdėti posakį, kad esame tai, ką valgome? Iš tiesų, kasdieninė mityba turi įtakos mūsų išvaizdai. Norite gražios, lygios, spindinčios odos ir žvilgančių plaukų? Atsakingiau rinkitės maisto produktus, pasirūpinkite, kad jūsų racione būtų maistinių medžiagų, reikalingų sveikatai ir gražiai odos būklei.
Visus vitaminus turite rasti savo lėkštėje
Visus vitaminus turite rasti savo lėkštėje / SSP Sydney, Flickr.com

A vitaminas

Šis riebaluose tirpus vitaminas – būtinas epitelinio odos audinio funkcionavimo elementas. Jis padeda odai išsaugoti reikalingus riebalus.

  • Geriausi šaltiniai: kiaušinių tryniai, austrės ir neriebus pienas. Šio vitamino galite gauti ir iš produktų, turinčių beta karotino, kuris organizme virsta A vitaminu.

Beta karotinas

Įrodyta, kad 30 miligramų per dieną šios cheminės medžiagos gali padėti sumažinti odos paraudimus, uždegimus, atsiradusius dėl nudegimo saulėje. Beta karotinas kaupiasi odoje aprūpindamas 24 val. apsaugą nuo saulės. O kartu su E vitaminu ir kitais karotinoidais, tokiais kaip liuteinas, mažina odos jautrumą saulei.

  • Geriausi šaltiniai: tamsios daržovės – morkos, saldžiosios bulvės, pomidorai, brokoliai, špinatai, taip pat vaisiai – arbūzai, papaja.

B vitaminas

B vitaminas padeda kalorijas paversti energija, gerinant odos metabolizmą ir susideda iš fermentų, kurie palaiko normalią odos būklę. Nepakankamas šio vitamino kiekis gali būti išsausėjusios odos priežastimi.

  • Geriausi šaltiniai: paukštiena, raudona mėsa, žuvis, bananai, nesmulkinti grūdai, žemės riešutų sviestas ir kiaušiniai.

C vitaminas

Šis vitaminas padeda palaikyti reikiamą kolageno kiekį, kuris yra pagrindinis struktūrinis odos proteinas. Saulė ir stresas išvargina odą, todėl ji tampa pažeidžiama ir neatspari neigiamam aplinkos poveikiui.

  • Geriausi šaltiniai: citrusiniai vaisiai ir sultys, kiviai, melionai, pomidorai, saldieji pipirai ir žalieji žirneliai.

E vitaminas

Šis antioksidantas lėtina odos ląstelių senėjimo procesus. Būnant saulėje, oda tampa pažeidžiama saulės poveikiui, todėl E vitaminas įeina į beveik visų odos priežiūros priemonių sudėtį.

  • Geriausi šaltiniai: lašiša, pupelės, liesa mėsa, migdolai, lapinės daržovės, alyvuogių ir sezamų aliejai.

Selenas

Šis antioksidantinis mineralas iki minimumo sumažina ultravioletinių spindulių žalą, tuo pačiu sumažindamas nudegimų saulėje riziką.

  • Geriausi šaltiniai: tunas, kviečių gemalai, sezamų sėklos ir nesmulkinti grūdai.

Cinkas

Šis svarbus mineralas palaiko elastinių skaidulų gaminimą, kurios suteikia audiniams tamprumo, daro odą elastingesnę, padeda išvengti raukšlių. Veikdamas drauge su amino rūgštimis, kurios būtinos kolageno gamybai, cinkas yra vienas iš svarbiausių elementų, skatinančių žaizdelių gijimą.

  • Geriausi šaltiniai: jūros gėrybės, kalakutiena, kiauliena, soja ir grybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius