Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Padėkite organizmui pašalinti toksinus

Mūsų organizmas pastoviai bombarduojamas įvairiausiais teršiančiais produktais. Karts nuo karto jis paprasčiausiai nebesusitvarko su užvirtusiu toksinų kiekiu. Kaip gi jam padėti?
Norėdami valyti organizmą, valgykite daugiau daržovių
Norėdami valyti organizmą, valgykite daugiau daržovių / Flickr.com

Kaip organizmas save valo?

Limfa ir kraujas. Šie skysčiai valo iš audinių toksinus, o paskui juos perneša į kepenis. Vengiant kraujotakos sutrikimų, reikia gyventi aktyviai, kiekvieną dieną treniruoti raumenis. Būtinai kasdien valgyti kopūstus, svogūną ir česnaką. Pagal galimybes, juoduosius serbentus ir mėlynes.

Kepenys. Tai pagrindinis organas, padedantis šalinti tai, ko nereikia organizmui. Kepenys gamina medžiagas, padedančias apsaugoti natūralų organizmo darbą. Riebaus maisto dideli kiekiai, gazuoti ir alkoholiniai gėrimai neigiamai veikia kepenis. Per didelės kepenų apkrovos skatina pykinimą, apetito praradimą ir netgi chronišką nuovargį. Kad kepenys funkcionuotų gerai, reikia valgyti citrinų, greipfrutų, česnaką, imbierą, kopūstą, alyvuogių aliejų. Šie produktai stiprina kepenis.

Inkstai. Inkstai veikia kaip filtras ir šalina iš kraujo visas nereikalingas medžiagas, tirpdo jas vandenyje ir šalina iš organizmo. Jei vartojate daug druskos ar sūrių produktų, inkstai sugeria vis daugiau drėgmės. Todėl organizme pradeda kauptis vanduo ir prasideda tynimai. O štai šlapimą varančios priemonės, alkoholis ir kava, atvirkščiai, pašalina per daug drėgmės iš organizmo, todėl šis dehidratuoja. Norėdami normalizuoti inkstų darbą, būtinai mažinkite druskos kiekį ir gerkite daugiau vandens. Produktai, kurie valo ir tonizuoja inkstus: salierai, artišokai, petražolės.

Storoji žarna. Šis organas iš organizmo šalina suvirškinto maisto likučius. Įtampa ir stresas neigiamai veikia storosios žarnos veiklą. Kai sutrinka ši veikla, gali užkietėti viduriai arba, atvirkščiai, viduriuojama. Norint sutvarkyti virškinimo sistemos darbą, reikėtų valgyti daugiau šviežių vaisių ir daržovių, neapdirbtų grūdų gaminių. Toks maistas pagreitins suvirškinto maisto likučių pašalinimą.

Jei teisingai maitinsitės, gyvensite sveikai, ir pasijusite geriau: atsiras lengvumas, pagerės nuotaika, oda taps švari ir gaivi. Pasirūpinkite savo organizmu, o jis pasirūpins jumis. 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius