-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valgyti ar nevalgyti prieš naktį?

Daugelį dešimtmečių mokslininkai ir gydytojai teigia vieną ir tą patį dalyką – valgyti prieš naktį negalima! Valgymas naktį mums teikia labai rimtą žalą. Be to, jis mus greičiau sendina. Tačiau... atsisakyti sočios vakarienės yra laba sunku. Nebent turėsite tikslą.
Ką valgyti vakare?
Ką valgyti vakare? / Flickr.com

3 priežastys atsisakyti maisto prieš naktį

Pirmoji priežastis: jei valgote prieš naktį, miegate blogai. Jei jus kankina nemiga, išsimiegate blogai, ir naujas čiužinys neišvaiko košmarų – stebėkite, ar tikrai vakare nesukate ratų prie šaldytuvo?

Antroji priežastis: jei valgote prieš naktį, jaučiatės blogai. Gerai, jei jūs esate sveikas, tačiau sergant virškinamojo trakto ligomis, valgymas prieš miegą yra tiesiog pražūtingas arba nulemia nemigo naktį.

Trečioji priežastis: jei valgote prieš naktį, galite labai lengvai priaugti nereikalingų kilogramų. Čia tikriausiai ir įrodinėti nieko nereikia. Vakarinio alkio metu organizmas taupo gliukozę ir pradeda virškinti savo riebalus. Jei jūs užvalgote, jūsų riebalai toliau lieka saugūs.

3 priežastys neatsisakyti maisto prieš naktį

Pirmoji priežastis: jūs jaunas ir sveikas. Vaikams ir jaunimui iki 25 metų laikytis tokios griežtos dietos nereikėtų – organizmas vis dar auga ir vystosi. O vaikams iki 1 metų – jokios dietos negalioja! Kuo mažesnis vaikas, tuo maistas prieš miegelį yra reikalingesnis.

Antroji priežastis: per dieną nesurinkote reikiamų kalorijų. Yra amerikiečių mokslininkų, kurie teigia, jog valgymo valandos visiškai neturi reikšmės. Viskas priklauso nuo kalorijų, suvartojamų per dieną. Be to, yra žmonės pelėdos ir vyturiai. Pelėdos renkasi sotesnę vakarienę, tačiau vengia pusryčių, o vyturiai – atvirkščiai.

Trečioji priežastis: lengviau užmigti. Prieš miegą vaikystėje gerdavome šiltą pieną. Anglijoje ir dabar taip elgiamasi. Piene yra raminančios aminorūgštys ir kalcis, leidžiantis įsisavinti šias rūgštis. Be to, pienas teigiamai veikia psichiką, primindamas vaikystės dienas...

Vis dėlto, nepiktnaudžiaukite paskutiniuoju teiginiu, ir jei iš tikrųjų negalite užmigti neužvalgę, rinkitės šį maistą vakarienei (bet ne naktipiečiams!): bulves, duoną, avižinius dribsnius, medų, virtą kalakutieną, bananus ir kivius. Gerkite: ramunėlių arbatą su medumi, pieną, kefyrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius