Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vaikščiojimas – šimto problemų sprendimas

5 tūkstančiai. Maždaug tiek žingsnių žmogus vidutiniškai nueina kasdien ir dažniausiai skundžiasi, kad visur lekia, niekur nespėja ir neturi laiko pasirūpinti savo sveikata bei figūra. Tačiau specialistai ragina liautis bambėti ir nueiti per dieną dvigubai tiek – bent 10 tūkstančių žingsnių, nes efektyvus vaikščiojimas užkerta kelią daugybei problemų ir padeda išspręsti esamas.
Walkmaxx Comfort Ballerinas Elegant
Walkmaxx Comfort Ballerinas Elegant / Studio moderna nuotr.

Vietoj sporto klubo – smagus pasivaikščiojimas

Ne kiekvienas turi laiko ir finansinių galimybių deginti kalorijas sporto klube ir tobulinti kūno linijas. Tačiau išeiti pasivaikščioti – nieko nekainuoja! Daugelio specialistų atliktų tyrimų duomenimis, pusvalandžio trukmės pasivaikščiojimas sudegina apie 200 kalorijų. Lygiu keliu nukulniavę 5 kilometrus galite būti tikri atsisveikinę su 330-420 kalorijų.

Be to, pavasaris ir vasara lepina saulėtais orais ir šiltais vakarais, tad aktyvus pasivaikščiojimas tikrai patiks net ir tiems, kuriems plušėjimas sporto klube sukelia ne itin malonius jausmus. Maža to, reguliariai aktyviai judant organizmas reikalauja daugiau vandens, mažėja alkio jausmas, tad aktyvus vaikščiojimas – puiki išeitis norintiems lieknėti.

Studio moderna nuotr./Walkmaxx Pure Sandals Woman
Studio moderna nuotr./Walkmaxx Pure Sandals

Šalin negalavimus!

Kodėl jūsų veikli kaimynė ir vietoje nenustygstantis bendradarbis nuolatos šypsosi? Tikriausiai todėl, kad daug vaikšto ir nesiskundžia aptingusiu kūnu bei kasdien jaučia energijos ir geros nuotaikos pliūpsnį.

Sveikatos specialistai yra įsitikinę, kad reguliarus vaikščiojimas padeda stiprinti raumenis, palaiko gerą kraujospūdį, pakelia nuotaiką, netgi sumažina riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis bei padeda atsikratyti miego sutrikimų ir per dieną susikaupusio streso.

Svarbu ne tik kiekybė, bet ir KOKYBĖ

Norint išvysti teigiamų pokyčių, labai svarbu ne tik padidinti kasdieninį žingsnių skaičių, bet ir pasirinkti tinkamą avalynę. Tinkami batai ne tik suteikia komfortą, bet ir gali padėti efektyviau siekti rezultatų.

Norintiems dar labiau sustiprinti vaikščiojimo naudą rekomenduojama rinktis vis labiau visame pasaulyje populiarėjančius batus su išlenktu padu. Negalintiems įsivaizduoti, kuo jie ypatingi, rekomenduojama prisiminti jausmą, kurį patiriate eidami basomis kojomis minkštu paplūdimio smėliu – kulnas visu svoriu neatsiremia į pagrindą, o tarsi minkštai „susminga“, o pirštais atsispiriama labai švelniai.

Studio moderna nuotr./Walkmaxx Comfort Ballerinas
Studio moderna nuotr./Walkmaxx Comfort Ballerinas

Tikriausiai pripažinsite, kad taip savotiškai „siūbuodami“ per smėlį ne tik patiriate malonumą, bet ir jaučiate aktyviau dirbančius kojų bei sėdmenų raumenis.

Kad batai nesugadintų atostogų...

Šiltuoju metų laiku vaikštome gerokai daugiau. Taip pat daugiau ir prakaituojame. Remiantis batus gaminančios kompanijos „Walkmaxx“ atliktų apklausų duomenimis, 8 iš 10 žmonių yra patyrę problemų dėl pėdų, tačiau nesikreipė profesionalios pagalbos. Todėl prasidėjus ilgų pasivaikščiojimų ir atostogų sezonui reikia rinktis tokius batus, kurie savo nepatogumu nesugadintų tiek trumpų, tiek ilgų kelionių.

Studio moderna nuotr./Walkmaxx Pure Sandals Man
Studio moderna nuotr./Walkmaxx Pure Sandals

„Walkmaxx“ batai su lenktu padu – puikus pasirinkimas aktyviai vaikštantiems žmonėms. Energingai vaikštant natūraliai stiprėja sėdmenų, nugaros bei pilvo raumenys, o dėl tolygiai paskirstyto svorio pėdos, sąnariai ir nugara patiria mažesnę apkrovą. Taigi, vienu šūviu nušaunate du zuikius – patogias ir nuovargio neapkartintas atostogas bei geresnę savijautą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius