Greta Kildišienė
15min nuotr. / Greta Kildišienė

Gretos Kildišienės mandato istorija

Greta Kildišienė kandidatuodama į Seimą turbūt net nesapnavo, kad jos politinė karjera baigsis taip. Tikrą chaosą Seime dėl „Agrokoncernui“ priklausančio automobilio sukėlusi G.Kildišienė ilgai tylėjo, bandė išsisukti iš esamos padėties. Jos partijos kolegos tai užjautė, tai smerkė tuometinę Seimo narę. Tačiau 15min atskleidus informaciją apie nutylėtą ir kadaise įvykdytą vagystę, Seimo narė visgi pasitraukė iš Seimo, bandė bylinėtis su VTEK, tačiau galiausiai nuleido rankas.

2017 rugsėjo 17 diena

G.Kildišienė nusprendė daugiau nesibylinėti su VTEK.

Daugiau apie tai

2017 kovo 8 diena

Buvusi parlamentarė G.Kildišienė pažeidė teisės aktus nedeklaruodama, kad naudojosi „Agrokoncerno“ automobiliu, nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Daugiau apie tai

 

2017 vasario 7 diena

Ramūnas Karbauskis atverčia kortas – padėjo G.Kildišienei įsigyti automobilį.

Daugiau apie tai

 

2017 sausio 25 diena

Greta Kildišienė iš partijos nesitraukia, tik laikinai stabdo buvimą pirmininko pavaduotoja.

Daugiau apie tai

2017 sausio 23 diena

Greta Kildišienė atsisako Seimo narės mandato.

Daugiau apie tai

 

2017 sausio 20 diena

Lenda dar viena yla iš Gretos Kildišienės biografijos maišo. 15min šaltinių duomenimis, Seimo narė 2005 m. apvogė savo tuometę darbovietę. Nei apie darbovietę, nei apie padarytą nusikaltimą G.Kildišienė niekada neskelbė – nei kandidatuodama į Seimą, nei dabar. Po šios 15min paviešintos žinios partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis 15min pranešė, kad pirmadienį G.Kildišienė atsisakys Seimo narės mandato.

Daugiau apie tai

2017 sausio 18 diena

15min atskleidžia, kad G.Kildišienės motinos įmonė pajamas iš „valstiečių“ gauna, bet mokesčių nemoka. VMI 15min pateiktais duomenimis, „Greta Gretos“ 2015 ir 2016 metais inspekcijai nesumokėjo nei vieno cento mokesčių.

Daugiau apie tai

2017 sausio 17 diena

Aiškėja, kad G.Kildišienės naudojamą „Range Rover“ iš „Agrokoncerno“ lizingu išsiperka jos mama.

Daugiau apie tai

2017 sausio 17 diena

Seimo Etikos komisija svarstys klausimą dėl G.Kildišienės, pati parlamentarė traukiasi iš komisijos.

Daugiau apie tai

2017 sausio 17 diena

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkas Romas Valentukevičius G.Kildišienei dėl jos situacijos dėl naudojamo „Agrokoncerno“ automobilio „Range Rover“ atsakymą parengė vienas, su kitais komisijos nariais net nepasitaręs.

Daugiau apie tai

2017 sausio 17 diena

Ramūnas Karbauskis klimpsta giliau: „Agrokoncernas“ neigia savininko žodžius.

Daugiau apie tai

2017 sausio 16 diena

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) aiškinasi, ar automobilį, kurį vairuoja Seimo narė G.Kildišienė, „Agrokoncernas“ tinkamai perleido kitiems asmenims.

Daugiau apie tai

2017 sausio 16 diena

G.Kildišienė prašo Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) paaiškinti, ar jai reikėjo privačių interesų deklaracijoje nurodyti, kad naudojasi artimo giminaičio iš bendrovės „Agrokoncernas“ pirktu automobiliu.

Daugiau apie tai

2017 sausio 14 diena

Dienraštis „Lietuvos rytas“ paskelbė, kad G.Kildišienė naudojasi Ramūno Karbauskio valdomam „Agrokoncernui“ priklausančiu automobiliu „Range Rover“. R.Karbauskis BNS patvirtino šią informaciją ir pranešė, kad automobiliu parlamentarei naudotis leidžia neįvardytas asmuo, su „Agrokoncernu“ sudaręs automobilio išperkamosios nuomos sutartį. Jis neatskleidė, kas yra šis asmuo, tik užsiminė, kad tai – G.Kildišienės giminaitis.

Daugiau apie tai