-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Be sienų“ Indijos dienoraštis: 4. Fantastiško dydžio bauda už važiavimą motoroleriu ir dvasinių mokytojų pinklės

Dešine ranka staigiai sukteliu rankeną ir džiūgauju pro veidrodėlį stebėdamas už nugaros aikčiojančias merginas. Bet dėmesį reikia laikyti priekyje, kur neaiškia tvarka tarpusavyje mainosi rikšos, motociklai, mopedai, dviračiai ir kelių karalienės – karvės. Tik prasidėjusią apžvalginę kelionę motoroleriais šaižiai spjaudydamasis švilpuku ir modamas bambukine lazdele nutraukia uniformuotas indas. Griebia iš rankų transporto priemonės dokumentus ir šaukia: „Kur jūsų vairuotojo pažymėjimas, kas čia darosi, kodėl važiuojate trise, nei vienas neturi šalmo!“.
Viena smagiausių atrakcijų Gokarnoje – palakstyti pakrante motoroleriu
Viena smagiausių atrakcijų Gokarnoje – palakstyti pakrante motoroleriu / Be sienų nuotr.
Be sienų nuotr./Pro būdraus policininko akis neprasprūdo nė vienas
Be sienų nuotr./Pro būdraus policininko akis neprasprūdo nė vienas

Supratęs, kad vairuotojas neturi ne tik šalmo, bet ir teisių, nusprendžiu laikytis griežtos pozicijos. Būdamas šiek tiek aukštesnis, išsitiesiu visu ūgiu ir iš viršaus ant pono Naiko pradedu šaukti: „Kokie šalmai, apsidairyk visi be šalmų važinėja, o motociklu indai ne trise, o šešiese keliauja, jei šeimoje keturi vaikai“. Indulis susverdėja, pasisuka į už nugaros įsitaisiusią žioplių minią ir aš suprantu, kad bus riesta. Grasinimas bauda pasikeičia į grasinimą teismu, o kad neabejočiau pareigūno intencijomis, jis pradeda trūkčiodamas ir burgzdamas pildyti šaukimo lapelį, kviečiantį atvykti rytoj, o tranporto priemonė konfiskuojama. Mergaitės puola į ašaras, o kitu motoroleriu atvykę draugai atsiprašinėdami skelia ginamąją kalbą. Teisybės ieškotojas, nuleidęs pykčio žaibus laidančias akeles, tyliai atsiprašo ir susimoka baudą, 4$ už keleivių pertelkių, nes teisės taip ir liko pamirštos.

Viename paplūdimių skrajoja frizbio lėkštės, kitame karaliauja tinklinis, trečias visiškai laukinis – nei vienos maitinimo ar apnakvyndinimo įstaigos, tik kelios klajojančių hipių palapinės, o grįžę į savąjį sutikome trisdešimtmetę iranietę, kuri prisistato, kaip jogos, meditacijos ir Reiki mokytoja Mersedes. Charizmatiška moteris puikiai manipuliuoja daug kartų girdėtomis mintimis: „Kai mokinys pasirengęs atsiras ir mokytojas; tavo ego ir tikrasis tu, du skirtingi dalykai; atrask tikrąjį save, išmok pasidžiaugti šiuo momentu, pajusk energiją, vibracijas“. Buvusios sėkmingos nekilnojamo turto prekeivės istorija skamba lyg nušvitusios perversmas, bet visame paveiksle kažko trūksta. Ji pasiūlo nemokamas Reiki sesijas, vieną mūsų draugių karštomis kolbomis ir kraujo nuleidimu pagydo nuo kosulio, suorganizuoja kelis grupinės meditacijos seansus – meilės ratas, o galiausiai praneša, kad poryt atvyks jos guru, kuris galbūt sutiks mus pamokyti dvasinių paslapčių.

Be sienų nuotr./Half moon tuačias paplūdimys
Be sienų nuotr./Half moon tuščias paplūdimys

Susikaupę laukiame susitikimo su mistiniu reiki mokytoju Aji. Į mūsų mėgstamiausią kavinę „Nemaste Rock“, kurioje nuostabūs mojito kokteiliai plakami be alkoholio, užeina metro septyniasdešimties, nuo kojų iki galvos baltai apsirengęs, juodus plaukus į kasą surišęs, pusę tamsiai rudo veido po ūsais paslėpęs keturiasdešimtmetis. Draugiško žvilgsnio ir besišypsančio veido šeimininkas ryžtingai žengia link mūsų tardamas: „Paulius ir Andrius, sveiki, Mersedes man pasakojo apie jus“. Keletas prasmingų sakinių apie nieką ir mes lyg nuolankiausi jo mokiniai, pasiruošę kartu keliauti į pasaulio kraštą. Vakaro pabaigoje iš Mersedes sužinome galimos kelionės kainą: „Reiki sesija (valandos pamojavimas delnais virš kūno) kainuos 20$, o aštuonių valandų mokymai – 100. Pradedame rytoj antrą“.

Be sienų nuotr./Paulius medituoja Indijoje
Be sienų nuotr./Paulius medituoja Indijoje

Grįžę namo, atslūgus entuziazmui susižvalgėme ir pradėjome juoktis. Supratome papuolę į puikų pardavimo tinklą, gan brangiai pardavinėjantį dvasinį tobulėjimą. Iš smalsumo sudalyvavome sesijoje ir nežinome ar įvykiai kažkaip susiję, ar tiesiog atsitiktiniai, tačiau organizmas dvi dienas valėsi visais įmanomais būdais. Gal dėl energijos pertekliaus, o gal dėl ne visada higieniško indiško maisto, bet savo rezidenciją dviem dienom perkėlėm iš bambukų gūžtos į palmių giraitės tupyklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius