-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys lietuvaitės ant „mocų“ Vietname: kas jos tokios?

Vienos merginos Azijoje? Lauk bėdos. Su tokia išankstine nuostata susidūrusios Liucija, Inga ir Kristina tik juokiasi – kuo daugiau adrenalino, tuo joms įdomiau. Per Kalėdas į Vietnamą išskridusios draugės tikrąją savo kelionę po šią šalį pradės jau netrukus. Pirmųjų dienų įspūdžiais jos jau spėjo pasidalinti. Tačiau kadangi sulaukėme konkrečių klausimų, kas jos tokios, pažindiname.
Liucija, Inga ir Kristina Vietname
Liucija, Inga ir Kristina Vietname / Asmeninė nuotr.

26-erių Liucija, kaip pati sako, dirba „tobulai nuobodų ofisinį darbą“ su konkrečiomis darbo valandomis. O laukinę savo dvasią išleidžia pasiganyti tik kelionėse.

Asmeninė nuotr./Liucija, Inga ir Kristina Vietname
Asmeninė nuotr./Liucija, Inga ir Kristina Vietname

Kartu keliaujanti 32 metų Inga „normaliame gyvenime“ yra darbų vykdytojo pavaduotoja įmonėje, dirbančioje statybų srityje. Gyventi jai ypač padeda sarkazmas, kuris puikiai praverčia ir keliaujant. Ypač, kai kelionės prasideda ne itin maloniais dalykais, pavyzdžiui, vagyste.

Dar viena keliautoja – 26 metų Kristina – buhalterė. Ji – tas žmogus, kuris kompanijoje niekada nesako „ne“, tad galima neabejoti, jog ir keliaudama neatsisakys jokių pasitaikančių progų.

Nepaisant to, kad visos trys dirba iš pažiūros „nuobodžius“ darbus, uždariusios biurų duris merginos mėgsta aktyvų gyvenimo būdą – daug keliauja ir sportuoja – ypač dievina jėgos aitvarus.

Asmeninė nuotr./Liucija, Inga ir Kristina Vietname
Asmeninė nuotr./Liucija, Inga ir Kristina Vietname

Po Vietnamą jos keliaus 23 dienas (į šį skaičių įtraukti ir skrydžiai). „Gryno keliavimo laiko bus lygiai trys savaitės“, – patikslina trijulės „atstovė spaudai“ Liucija. Išskridusios per Kalėdas į Lietuvą jos grįš sausio 17 d.

„Atgal į žiemą“, – jau dabar juokauja. Nes šiuo metu Vietname dėvi tik šortus ir berankovius marškinėlius.

Kelionei jos ruošėsi atsakingai – maršrutas sudėliotas dienomis. „Būtų gerai turėti jį sudėliota valandomis, bet, žinant Aziją, suprantame, kad kartais planus teks koreguoti pagal situaciją“, – dar prieš kelionę sakė Liucija.

Taigi, planas buvo toks:

  • gruodžio 26-27 d. Londonas – Hošiminas (Saigonas)
  • gruodžio 27 d. Hošiminas – Mui Ne (kur merginos palikusios „kaitus“ spėjo paminėti ir Liucijos gimtadienį)
  • gruodžio 30 d. – sausio 2 d. Mui Ne – Hošiminas – Fukuokas (čia draugės sutiko Naujuosius, spėjo pasidžiaugti tobulais paplūdimiais ir pasiruošti keliavimui motociklais)
  • sausio 2 d. – skrydis iš Fukuoko į Hanojų
  • sausio 3-5 d. Hanojus – Mù Cang Chải regionas – Halongas (tai – viena vaizdingiausių Vietnamo vietovių su ryžių terasomis, žaliomis uolomis, pliažais, tūkstančiais mini salelių). „Kelionė į priekį – 300 km per 6 val. Toks mūsų planas. Bet, žinoma, pakeliui stosime, nakvosime, mėgausimės vietove“, – sakė Liucija.
  • sausio 5 d. – Hanojus arba Halongas
  • sausio 5-12 d. Ninh Binh( laukai ir upės); Hue (šventyklos), Hoi An (mažas gražus miestukas); Buon Ma Thout (drambliai ir kriokliai); Dalat (super kriokliai, plaukiojimas kalnų upe, šokinėjimas nuo uolų)
  • sausio 12-15 d. Mui Ne. „Planuojame čia paplaukioti su jėgos aitvarais, pakeliauti aplink“, – sakė Liucija.
  • sausio 15-16 d. Mui Ne – Hošiminas. „Grįžtame į pradinį tašką, paliekame kuprines ir tampame turistėmis“, – pasakojo merginos.
  • sausio 16 d. skrydis Hošiminas – Londonas

Nenorėdamos pervargti, merginos kelionės metu kasdien planuoja su motociklais įveikti 200-250 km – niekur neskubės, kad galėtų kaip reikiant pasimėgauti viskuo, ką kelyje įdomaus pamatys.

„Savaime aišku, kai kada gal logiškiau bus per dieną nuvažiuoti daugiau kilometrų – planas preliminarus, tačiau stengsimės jo laikytis“, – sakė Liucija.

Visoms joms ši kelionė nėra pirmoji – visos jau yra buvusios Azijoje ir Afrikoje, po kurias keliavo ir motociklais, ir motoroleriais. „Toks keliavimas mums įprastas, kaip ir vaikščiojimas“, – juokėsi keliautojos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius