Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Neįprasta keliautojo vakarienė: penki keisčiausi pasaulio valgiai

Nors Lietuvoje galime mėgautis daugelio šalių virtuvėmis, kai kuriuos delikatesus išbandysite tik keliaudami. Paprastai tai – itin egzotiški patiekalai, skirti stiprių skrandžių ir šaltų nervų savininkams. Pristatome penkis keisčiausius valgius, kurių paragauti išdrįs tikrai ne kiekvienas.
Kepta jūrų kiaulytė
„Cuy bien“ patiekalas turi labai daug proteinų.

1. Prie alaus – neišsivystęs ančiukas

Jei Filipinuose jus pavaišins „Balut“ patiekalu, paragaukite. Iš pirmo žvilgsnio įprastą virtą anties kiaušinį primenantis valgis laikomas vietos delikatesu.

Filipiniečių delikatesas
Filipiniečių delikatesas

Po baltu lukštu slepiasi paukščio embrionas, baigtas perėti dar prieš vaisiui subręstant.

Norint teisingai mėgautis šiuo gardumynu teks laikytis tam tikrų taisyklių. Lupti reikia taip, jog apačioje liktų baltymas, o į viršų iškiltų besiformuojantys sparnai ir snapas.

Dažniausiai valgis patiekiamas su alumi – supratus, ką teks dėti į burną, norisi tik išgerti!

2. Iš lėkštės spoksančios akys

Ar išdrįstumėte paragauti patiekalo, spoksančio į jus iš lėkštės? Japonai dėl to visai nesuka galvos, tad kiekviename turguje ir parduotuvėje siūlo įsigyti tuno akių. Tokio delikateso paruošimas labai lengvas, tereikia išvirti bei pagardinti česnakais ir sojos padažu.

Skoniu šiek tiek primena kalmarus, o baltymą apsupusiuose žuvies taukuose gausu naudingų organizmui medžiagų. Po tokios maistingos vakarienės nebereikės gerti vitaminų. Na, bent jau kurį laiką.

Japoniškas išbandymas skrandžiui – akytės
Japoniškas išbandymas skrandžiui – akytės

3. Kirmėlėmis pagardintas sūris

Nors daugybė žmonių mėgstą pelėsinį sūrį, vos vienas kitas išdrįstų paragauti visiškai supuvusio. Sardinijos gyventojų skrandžiai – tvirti, tad iš avies pieno pagamintą produktą pagardina vabzdžių lervomis.

Toks mišinys paliekamas keletui mėnesių, kol kirmėlės sunaikina didžiąją dalį jame esančių riebalų. Vėliau sūris išvalomas, tačiau ar išdrįstumėte paragauti bent gabalėlį šio delikateso?

Supuvęs sūris
Supuvęs sūris

4. Garbės svečiui – liūdnos ožkos akys

Lankydamiesi prabangiausiuose Pietų Afrikos regiono restoranuose galite nustebti išvydę ir ne itin estetiškai atrodančius patiekalus. Vienas tokių – kepta ožkos galva. Galvijo kūno dalis patiekiama su visu turiniu: keptomis smegenimis, liežuviu ir net ausimis. Sakoma, kad ypatinga pagarba svečiui išreiškiama valgyje paliekant gyvūno akis. Nors skamba itin egzotiškai, tokiu gardumynu mėgaujasi ir netolimi mūsų kaimynai norvegai.

Kepta ožkos galva
Kepta ožkos galva

5. Patiekalu virtęs numylėtas augintinis

Besilaikantiems dietos verta keliauti į Peru ir paragauti tradicinio „Cuy bien“ patiekalo.

Itin populiarus valgis turi daug proteino ir mažai riebalų. Tiesa, tai padaryti išdrįs ne visi, kadangi po ispanišku pavadinimu slepiasi kepta jūrų kiaulytė.

Mūsų numylėtas naminis gyvūnėlis čia – tikras gardumynas, kurio skonis primena vištieną. Jei visgi pasiryšite išbandyti vietos skanėstą, garantuojame, jog apsilaižysite pirštus.

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius