-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baimės akys didelės: kurių pasaulio patiekalų turistai neužsisako

Graikinis jogurto padažas su agurkais ir česnaku – Tzatziki arba kitose šalyse vadinamas tcatciki ar caciki – atsidūrė sunkiausiųjų ištarti patiekalų sąrašo viršūnėje. Pasirodo, bijodami neištarti šio patiekalo pavadinimo turistai tiesiog jo neužsisako. Tai parodė neįprasto britų apklausų bendrovės „Glorious Foods“ vykdyto tyrimo rezultatai. Kas penktas apklausoje dalyvavęs žmogus pareiškė, jog dažnai neužsisako patiekalų restoranuose ar kelionėse, jei jų pavadinimų ištarti jis negali.
Baimę turistams keliantys patiekalų pavadinimai – italų kumpis Prosciutto
Baimę turistams keliantys patiekalų pavadinimai – italų kumpis Prosciutto / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po graikiško padažo „baisiųjų“ patiekalų sąrašą tęsia ispanų ir Lotynų Amerikos šalių pyragėliai kesadiljas (isp. Quesadillas), italų kumpis prošiuto (it. Prosciutto) ir populiarioji košė kinoa arba kinua (it. Quinoa), skelbia portalas Digitalspy.co.uk.

Daugiausiai „neištariamų patiekalų“ sąraše atsidūrė prancūziškų patiekalų: turistus gąsdina amuse-bouche, salotos su ančiuviais nicoise, midijos moules mariniere, bulvių plokštainis dauphinois, pyragas tarte tatin, užkandžiai hors d‘oeuvre, prieskoniai star anise ir sraigės escargot.

Sunkumų turistams sukelia ir italų virtuvės patiekalai: į sąrašą pateko grietinėlės sūris mascarpone, duona ciabatta, makaronai penne arrabiata, plonai supjaustyta žalia mėsa carpaccio ir virtinukai gnocchi.

Fotolia nuotr./Maskarponės sūris
Fotolia nuotr./Maskarponės sūris

Po itališkų patiekalų į sąrašą įrašytas ir dar vienas graikų patiekalas – užkandėlė iš rūkytų menkių ikrų taramasalata bei meksikiečių avokadų tyrė guacamole ir pyragėliai enchilados, kiprietiškas sūris haloumi, šveicariškas sūris gruyere ir artimųjų rytų kamuoliukas iš nuto falafel. Be kita ko, žmonės dažnai neteisingai keliaudami taria ispanų dešros chorizo ir kinų aštraus padažo hoisin pavadinimus.

Fotolia nuotr./Laaiaų karpačio
Fotolia nuotr./Lašišų karpačio

„Apmaudu, kai žmonės atsisako savo mėgstamų patiekalų vien todėl, jog bijo ištarti jų pavadinimus netaisyklingai. Pardavėjai ir padavėjai jau seniai priprato prie patiekalų pavadinimuose pasitaikančių klaidų“, – pristatydami savo tyrimų rezultatus kalbėjo apklausų bendrovės atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius