Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

5 priežastys, kodėl keliaujant verta apsigyventi jaunimo viešbutyje

Kas yra hostelis, kurį taisyklingai vadinti reikėtų jaunimo viešbučiu, žino kiekvienas, nors kartą gyvenime leidęsis į kelionę. Greičiausiai bent kartą gyvenime jame ir nakvojo. O jau tuomet priėmė sprendimą: verta ar ne ateityje apsistoti tokio tipo nakvynės vietose.
Merginos jaunimo viešbutyje
Merginos jaunimo viešbutyje / 123rf.com

Žemiau išvardintas priežastis greičiausiai puikiai žinote. Vis dėlto dar kartą priminsime, kokios jos. Tad, kodėl verta keliaujant apsistoti hosteliuose.

1. Pigu

Svečių namai Švedijoje – tipiškas keliavietis kambarys
Svečių namai Švedijoje – tipiškas keliavietis kambarys

Įprasta manyti, kad hosteliuose gyvena vien studentai arba „savęs ieškantys“ jauni žmonės, kuriems ypač aktualu išleisti kuo mažiau pinigų. Taip ir yra, bet tik iš dalies. Tokio tipo vietas mėgsta įvairaus amžiaus žmonės, taip pat net ir tie, kuriems taupymas kelionių metu – antraeilis dalykas. Vis dėlto faktai kalba už save: gyventi hostelyje – gerokai pigiau nei viešbučiuose ar per „Airbnb“ išsinuomotuose būstuose.

2. Naktinis gyvenimas

Gyvendami hostelyje nusiteikite neturėti ramybės. Nes naktinis gyvenimas ten virte verda. Nieko keisto, juk, kaip jau minėjome, didžioji dalis hostelio gyventojų – jaunimas, kurie išsimiegoti dar spės.

Žinoma, yra vietų, kuriose galioja griežtos taisyklės (nurodytas aiškus grįžimo laikas, triukšmo lygis ir panašiai). Tačiau daugeliu atvejų šios taisyklės būna apeinamos, nes 99 proc. hostelio svečių patys nori nemiegoti, o bendrauti ir žaisti.

3. Jaukiau

123rf.com /Jaunos merginos plepa hostelyje
123rf.com /Jaunos merginos plepa hostelyje

Gyvendami hostelyje dažniausiai turėsite kambariokų – pradedant lovų kaimynais, baigiant bendrų pusryčių draugais. Tam tikra prasme hostelis – tarsi namai ar bendrabutis, kuriame (nori to ar ne) esi priverstas draugauti su aplinkiniais. Net jeigu tas bendravimas apsiribos druskos padavimu ar metro bilieto kainos pasakymu.

Jei bendrauti mėgstate, hostelis jums – tiesiog ideali vieta. Kadangi būtent čia galėsite sužinoti geriausius barus, įdomiausius objektus ir artimiausius renginius. Na, o jei kepdami vakarienę kaip tyčia pritrūkote kažkokio ingrediento, beveik garantuojame, kad į parduotuvę pėdinti nereikės – kažkas iš „kambariokų“ tikrai turės ir pasidalins.

4. Nemokami patarimai (ir kompanija)

Kas jau yra gyvenę hostelyje, žino: čia veikia geriausias „google'as“, t.y. ideali vieta sužinoti apie įdomiausius lankomo miesto objektus. Ir ne tik tuos, kurie įvardinti kiekviename kelionių gide. Be to, hostelio gyventojai gali būti jau susidūrę su jums aktualiais dalykais: kokiu transportu pasiekti patogiausia (ir pigiausia) jums įdomų barą? Kuris iš greta miesto esančių paplūdimių mažiausiai nugultas turistų? O kur galima įsigyti vaistų? Į visus šiuos klausimus atsakymą greičiausiai gausite iš hostelyje sutiktų naujų pažįstamų arba jo įkūrėjų.

Nereti ir atvejai, kai hostelyje susitikę du solo keliautojai vėliau nusprendžia keliauti drauge. Taip nutiko ir „Kvepia Kelionėm“ įkūrėjui Mantui Bertuliui, rudenį klaidžiojusiam po Kazachstaną.

Manto Bertulio nuotr./Pirmas žygis su hostelyje sutikta keliautoja Amina
Manto Bertulio nuotr./Pirmas žygis su hostelyje sutikta keliautoja Amina

TAIP PAT SKAITYKITE: Manto Bertulio nuotykiai Kazachstane (IV): odė hosteliams

5. Originali aplinka

Jumbo svečių namai
Jumbo svečių namai

Dauguma viešbučių didžiuojasi standartiniais kambariais. O hosteliai priešingai – stengiasi išsiskirti savita aplinka. Tai gali būti įdomios interjero detalės, kartais – pati hostelio vieta. Kai kurie jaunimo nakvynės namai tokie beprotiški, kad į juos turistai veržiasi tarsi į muziejų ar modernaus meno galeriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius