Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Grįžus iš 5 valstybių nebereikės laikytis sugriežtintų izoliacijos sąlygų

Nuo pirmadienio atnaujintą paveiktų šalių ir regionų, iš kurių atvykus taikomos griežtesnės izoliacijos sąlygos, sąrašą papildo Malta ir Serbija, nebelieka – Latvijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Albanijos, Andoros, Sent Lucijos. Tiesa, grįžus iš pastarųjų izoliacija vis tiek bus privaloma, tačiau ne tokia griežta.
Ryga
Ryga / Indrės Bungardaitės/15min nuotr.

Nuo trečiadienio – svarbūs pakeitimai

Siekiant sumažinti COVID-19 mutacijų, sparčiai plintančių visame pasaulyje, patekimo į Lietuvą riziką ir užtikrinti kelionių saugumą nuo trečiadienio, kovo 10 dienos, dėl COVID-19 bus privaloma išsitirti dar prieš kelionę į Lietuvą.

Kaip pranešime spaudai nurodo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), asmenims, vykstantiems tarptautinio susisiekimo maršrutais, reguliariais, specialiais ir užsakomaisiais reisais visų rūšių transportu bus privaloma turėti neigiamą COVID-19 tyrimo, atlikto ne anksčiau kaip prieš 72 val., rezultatą. Testą bus privaloma turėti visiems asmenims nuo 16 metų amžiaus imtinai.

Atsirado naujas įpareigojimas vežėjams – prieš įleisdami keleivius į transporto priemonę jie turės užtikrinti, kad keleiviai pateiktų neigiamą COVID-19 rezultatą. Atvykstančiųjų patikra oro ir jūrų uostuose vyks greičiau, kadangi tikrinantiems pareigūnams reikės patikrinti mažiau keleivių duomenų.

Išimtys dėl neigiamo COVID-19 tyrimo rezultato taikomos:

  • ekipažų ir įgulų nariams, kurie vykdo keleivių vežimus tarptautinio susisiekimo maršrutais visų rūšių transporto priemonėmis;
  • tranzitu per Lietuvą vykstantiems asmenims;
  • asmenims, persirgusiems COVID-19, kai diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu ir nuo teigiamo tyrimo rezultato praėjo ne daugiau kaip 90 dienų iki grįžimo ar atvykimo į Lietuvą;
  • asmenims, kurie yra pasiskiepiję vakcina, registruota Europos Sąjungos vaistinių preparatų registre pagal skiepijimo schemą;
  • asmenims iki 16 metų.

Išimtis taikoma keliaujantiems savo transporto priemone – bus galima atlikti tyrimą ir atvykus į Lietuvą.

COVID-19 PAVEIKTŲ ŠALIŲ SĄRAŠAS:

Užsieniečiams atvykimo į Lietuvą išimtys yra nustatytos Vyriausybės nutarime dėl karantino paskelbimo (Nr. 1226, p. 2.1.2.), kitais atvejais asmenys iš užsienio gali atvykti tik atskiros valdymo srities ministro leidimu.

Eil. nr.

Šalis (teritorija)

Reikalavimai atvykstantiems

Šalys, iš kurių atvykus taikomos sustiprintos užkrečiamųjų ligų kontrolės priemonės

1.

Airija

Prieš atvykstant į Lietuvą privaloma užpildytą anketą ir gautą patvirtinimą (QR kodą) pateikti vežėjui prieš patenkant į transporto priemonę arba, jeigu vykstama savo transportu, NVSC specialistams ar kitiems pareigūnams pasienio kontrolės punkte ar keleivių kontrolės punkte.

Pasienio darbuotojai, taip pat kasdien ar kiekvieną darbo dieną kertantys Lietuvos ir kitos Europos Sąjungos valstybės sieną asmenys – vykstantieji darbo reikalais, mokiniai, studentai ir stažuotojai – turi turėti ne seniau nei prieš 7 dienas prieš grįžtant ar atvykstant į Lietuvą atliktą tyrimą COVID-19 nustatyti ir gautą neigiamą tyrimo atsakymą, jei vyksta savo transportu.

Privalomas tyrimas dėl COVID-19

Tyrimas dėl COVID-19 turi būti atliktas ne seniau nei prieš 72 val. iki atvykimo į Lietuvą ir gautas neigiamas atsakymas, kurį prieš kelionę privaloma pateikti vežėjui. Testą dėl COVID-19 bus privaloma turėti asmenims nuo 16 metų amžiaus imtinai.

Išimtis taikoma keliaujantiems savo transporto priemone asmenims, kurie turi turėti ne seniau nei prieš 72 val. iki atvykimo į Lietuvą atlikto tyrimo gautą neigiamą atsakymą arba per 24 val. nuo atvykimo turi registruotis ir atlikti tyrimą Lietuvoje.

Privaloma 10 dienų izoliacija. Galioja griežtesnės izoliacijos sąlygos:

  • negalima išeiti pasivaikščioti į lauką;
  • negalima izoliuotis viename bute arba name kartu su nekeliavusiais šeimos nariais. Jei asmuo izoliuojasi su artimaisiais, tuomet izoliuotis tam pačiam laikui (nedarbingumas neišduodamas) reikia ir kartu gyvenantiems;
  • būtina laikytis kitų izoliacijos reikalavimų.

Izoliacijos laiką galima sutrumpinti ne anksčiau kaip 7-ą izoliacijos dieną savo lėšomis atlikus COVID-19 (PGR) tyrimą ir gavus neigiamą rezultatą.

Asmenims, kuriems buvo sutrumpinta izoliacija arba yra taikomos izoliacijos išimtys, 14 dienų nuo atvykimo į Lietuvą dienos reikės riboti asmenų, su kuriais bendraujama, skaičių. Dirbantiems asmenims rekomenduojama tik nuvykti į darbą ir namus, jei nėra galimybės dirbti nuotoliniu būdu. Bendraujant su kitais asmenimis, išlieka reikalavimas dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones: veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones, taip pat laikytis saugaus atstumo ir kitų bendrųjų COVID-19prevencijos priemonių.

Izoliacijos vietą, gavus NVSC leidimą, galima palikti vykstant į kitą izoliavimo vietą, jei asmuo dėl tam tikrų priežasčių ją turi pakeisti.

Izoliacijos vietą, informavus NVSC, galima palikti:

  • organizuojant artimo žmogaus laidotuves, palaikų pargabenimą ir (arba) dalyvauti artimo žmogaus šermenyse/laidotuvėse arba lankyti terminalinės būklės pacientų;
  • vykstant į gydymo įstaigą ėminių iš nosiaryklės ir ryklės dėl COVID-19 tyrimo;
  • vykstant į gydymo įstaigą sveikatos priežiūros paslaugoms gauti (informuoti nereikia, kai asmeniui reikalinga skubi pagalba);
  • vežant savimi negalintį pasirūpinti asmenį į gydymo įstaigą sveikatos priežiūros paslaugoms gauti;
  • aukšto meistriškumo sportininkams, aukšto meistriškumo sporto specialistams, aukšto meistriškumo sporto instruktoriams, sporto medicinos personalui, vykstantiems į aukšto meistriškumo sporto pratybas, treniruočių stovyklas, varžybas ir su jų sporto veikla susijusias institucijas ar įstaigas;
  • asmenims, turintiems nuvykti į valstybės institucijas, įstaigas ir organizacijas jų kvietimu ar teisiniams reikalams tvarkyti būtiną vietą;
  • asmenims, gyvenantiems ar dirbantiems užsienyje ar kai būtina išvykti sveikatos priežiūros tikslais.

Izoliacijos vietą galima palikti be NVSC informavimo:

  • iš anksto užsiregistravus Karštąja COVID-19 linija telefono numeriu 1808 arba užregistravus NVSC nuvykti į mobilųjį punktą ėminių iš nosiaryklės ir ryklės dėl COVID-19 ištyrimo ar nuvežant ten savimi pasirūpinti negalintį asmenį;
  • sąraše nurodytų kategorijų darbuotojams, kuriųkelionės tikslas susijęs su darbo funkcijų vykdymu, galima palikti izoliavimo vietą ir darbo metu nuvykti į darbo ar verslo reikalams tvarkyti būtiną vietą.

Neleidžiama palikti izoliacijos vietos, norint dalyvauti savo vestuvėse.

2.

Bahreino Karalystė

3.

Brazilijos Federacinė Respublika

4.

Čekijos Respublika

5.

Danijos Karalystė

6.

Estijos Respublika

7.

Izraelio Valstybė

8.

Jungtinė Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystė

9.

Juodkalnija

10.

Libano Respublika

11.

Maltos Respublika

12.

Monako Kunigaikštystė

13.

Nyderlandų Karalystė

14.

Pietų Afrikos Respublika

15.

San Marino Respublika

16.

Serbijos Respublika

17.

Seišelių Respublika

18.

Slovakijos Respublika

19.

Slovėnijos Respublika

20.

Terksas ir Kaikosas*

Europos ekonominės erdvės šalys

Prieš atvykstant į Lietuvą privaloma užpildytianketą ir gautą patvirtinimą (QR kodą) pateikti vežėjui prieš patenkant į transporto priemonę arba, jeigu vykstama savo transportu, NVSC specialistams ar kitiems pareigūnams pasienio kontrolės punkte ar keleivių kontrolės punkte.

Pasienio darbuotojai, kasdien ar kiekvieną darbo dieną kertantys Lietuvos ir kitos ES valstybės sieną, asmenys, vykstantys darbo reikalais, mokiniai, studentai ir stažuotojai, turi turėti ne seniau nei prieš 7 dienas prieš grįždami ar atvykdami į Lietuvą atliktą tyrimą dėl COVID-19 ir gautą neigiamą tyrimo atsakymą, jei vyksta savo transportu.

Privalomas tyrimas dėl COVID-19

Tyrimas dėl COVID-19 turi būti atliktas ne seniau nei prieš 72 val. iki atvykimo į Lietuvą ir gautas neigiamas atsakymas, kurį prieš kelionę privaloma pateikti vežėjui. Testą dėl COVID-19 bus privaloma turėti asmenims nuo 16 metų imtinai.

Išimtis taikoma keliaujantiems savo transporto priemone asmenims, kurie turi turėti ne seniau nei prieš 72 val. iki atvykimo į Lietuvą atlikto tyrimo gautą neigiamą atsakymą arba per 24 val. nuo atvykimo turi registruotis ir atlikti tyrimą Lietuvoje.

Privaloma 10 dienų izoliacija:

  • galima pasivaikščioti lauke, bet nenutolti toliau kaip 1 km nuo izoliavimo vietos ir privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Draudžiama lankytis žmonių susibūrimo vietose;
  • gyvenant su kitais asmenimis reikia izoliuotis atskirame kambaryje, tačiau kartu gyvenantiems asmenims izoliuotis nereikia;
  • būtina laikytis kitų izoliacijos reikalavimų.

Izoliacijos laiką galima sutrumpinti ne anksčiau kaip 7-ą izoliacijos dieną savo lėšomis atlikus COVID-19 (PGR) tyrimą ir gavus neigiamą rezultatą.

Asmenims, kuriems buvo sutrumpinta izoliacija arba yra taikomos izoliacijos išimtys, 14 dienų nuo atvykimo į Lietuvą reikės riboti asmenų, su kuriais bendraujama, skaičių. Dirbantiems asmenims rekomenduojama tik nuvykti į darbą ir namus, jei nėra galimybės dirbti nuotoliniu būdu. Bendraujant su kitais asmenimis, išlieka reikalavimas dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones: veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones, taip pat laikytis saugaus atstumo ir kitų bendrųjų COVID-19 prevencijos priemonių.

Izoliacijos vietą, gavus NVSC leidimą, galima palikti vykstant į kitą izoliavimo vietą, jei asmuo dėl tam tikrų priežasčių ją turi pakeisti.

Izoliacijos vietą galima palikti be NVSC informavimo:

  • organizuojant artimo žmogaus laidotuves, palaikų pargabenimą ir (arba) dalyvauti artimo žmogaus šermenyse/laidotuvėse arba lankyti terminalinės būklės pacientų;
  • vykstant į gydymo įstaigą ėminių iš nosiaryklės ir ryklės dėl COVID-19 tyrimo;
  • vykstant į gydymo įstaigą sveikatos priežiūros paslaugoms gauti;
  • vežant savimi negalintį pasirūpinti asmenį į gydymo įstaigą sveikatos priežiūros paslaugoms gauti;
  • asmenis, kurie turi vykti į teisiniams reikalams tvarkyti būtiną vietą;
  • asmenims, kurie turi dalyvauti savo vestuvėse;
  • aukšto meistriškumo sportininkams, aukšto meistriškumo sporto specialistams, aukšto meistriškumo sporto instruktoriams, sporto medicinos personalui, vykstančiam į aukšto meistriškumo sporto pratybas, treniruočių stovyklas, varžybas ir su jų sporto veikla susijusias institucijas ar įstaigas;
  • sąraše nurodytų kategorijų darbuotojams, kuriųkelionės tikslas susijęs su darbo funkcijų vykdymu, galima palikti izoliavimo vietą ir darbo metu nuvykti į darbo ar verslo reikalams tvarkyti būtiną vietą;
  • asmenims, turintiems nuvykti į valstybės institucijas, įstaigas ir organizacijas jų kvietimu ar teisiniams reikalams tvarkyti būtiną vietą;
  • iš anksto užsiregistravus Karštąja COVID-19linija telefono numeriu 1808 arba užregistravus NVSC nuvykti į mobilųjį punktą ėminių iš nosiaryklės ir ryklės dėl COVID-19 ištyrimo ar nuvežant ten savimi pasirūpinti negalintį asmenį;
  • asmenims, vykstantiems į savo vestuves.

Išvykti iš Lietuvos ir palikti izoliacijos vietą nepraėjus izoliavimo laikotarpiui informavus NVSC galima asmenims, gyvenantiems ar dirbantiems užsienyje ar kai būtina išvykti sveikatos priežiūros tikslais.

1.

Austrijos Respublika

2.

Belgijos Karalystė

3.

Bulgarijos Respublika

4.

Graikijos Respublika

5.

Islandijos Respublika

6.

Ispanijos Karalystė

7.

Italijos Respublika

8.

Kipro Respublika

9.

Kroatijos Respublika

10.

Latvijos Respublika

11.

Lenkijos Respublika

12.

Lichtenšteino Kunigaikštystė

13.

Liuksemburgo Didžioji Hercogystė

14.

Norvegijos Karalystė

15.

Prancūzijos Respublika

16.

Portugalijos Respublika

17.

Rumunija

18.

Suomijos Respublika

19.

Švedijos Karalystė

20.

Šveicarijos Konfederacija

21.

Vengrija

22.

Vokietijos Federacinė Respublika

Kitos šalys

1.

Afganistano Islamo Respublika

2.

Albanijos Respublika

3.

Alžyro Liaudies Demokratinė Respublika

4.

Amerikos Samoa*

5.

Andoros Kunigaikštystė

6.

Angolos Respublika

7.

Antigva ir Barbuda

8.

Argentinos Respublika

9.

Armėnijos Respublika

10.

Aruba*

11.

Australija

12.

Azerbaidžano Respublika

13.

Bahamų Sandrauga

14.

Baltarusijos Respublika

15.

Bangladešo Liaudies Respublika

16.

Barbadosas

17.

Belizas

18.

Benino Respublika

19.

Bermuda*

20.

Bisau Gvinėjos Respublika

21.

Bolivijos Daugiatautė Valstybė

22.

Bosnija ir Hercegovina

23.

Botsvanos Respublika

24.

Brunėjaus Darusalamas

25.

Burkina Fasas

26.

Burundžio Respublika

27.

Butano Karalystė

28.

Centrinė Afrikos Respublika

29.

Čado Respublika

30.

Čilės Respublika

31.

Dominikos Sandrauga

32.

Dominikos Respublika

33.

Dramblio Kaulo Kranto Respublika

34.

Džibučio Respublika

35.

Egipto Arabų Respublika

36.

Ekvadoro Respublika

37.

Eritrėjos Valstybė

38.

Esvatinio Karalystė

39.

Etiopijos Federacinė Demokratinė Respublika

40.

Fidžio Respublika

41.

Filipinų Respublika

42.

Gabono Respublika

43.

Gajanos Respublika

44.

Gambijos Respublika

45.

Ganos Respublika

46.

Gibraltaras*

47.

Grenada

48.

Guamas*

49.

Gvadelupa*

50.

Gvatemalos Respublika

51.

Gvinėjos Respublika

52.

Haičio Respublika

53.

Hondūro Respublika

54.

Indijos Respublika

55.

Indonezijos Respublika

56.

Irako Respublika

57.

Irano Islamo Respublika

58.

Jamaika

59.

Japonija

60.

Jemeno Respublika

61.

Jordanijos Hašimitų Karalystė

62.

Jungtinės Amerikos Valstijos

63.

Jungtiniai Arabų Emyratai

64.

Kaimanų salos

65.

Kalėdų sala

66.

Kambodžos Karalystė

67.

Kamerūno Respublika

68.

Kanada

69.

Kataro Valstybė

70.

Kazachstano Respublika

71.

Kenijos Respublika

72.

Kinijos Liaudies Respublika

73.

Kirgizijos Respublika

74.

Kiurasao*

75.

Kolumbijos Respublika

76.

Komorų Sąjunga

77.

Kongo Demokratinė Respublika

78.

Kongo Respublika

79.

Korėjos Liaudies Demokratinė Respublika

80.

Korėjos Respublika

81.

Kosta Rikos Respublika

82.

Kubos Respublika

83.

Kuko salos*

84.

Kuveito Valstybė

85.

Laoso Liaudies Demokratinė Respublika

86.

Lesoto Karalystė

87.

Liberijos Respublika

88.

Libijos Valstybė

89.

Madagaskaro Demokratinė Respublika

90.

Malaizija

91.

Malavio Respublika

92.

Maldyvų Respublika

93.

Malio Respublika

94.

Maroko Karalystė

95.

Maršalo Salų Respublika

96.

Martinika*

97.

Mauricijaus Respublika

98.

Mauritanijos Islamo Respublika

99.

Meksikos Jungtinės Valstijos

100.

Mianmaro Sąjungos Respublika

101.

Mikronezijos Federacinės Valstijos

102.

Moldovos Respublika

103.

Mongolija

104.

Montseratas*

105.

Mozambiko Respublika

106.

Namibijos Respublika

107.

Naujoji Zelandija

108.

Nauru Respublika

109.

Nepalo Federacinė Demokratinė Respublika

110.

Nigerijos Federacinė Respublika

111.

Nigerio Respublika

112.

Nikaragvos Respublika

113.

Omano Sultonatas

114.

Pakistano Islamo Respublika

115.

Palestina*

116.

Panamos Respublika

117.

Papua Naujosios Gvinėjos Nepriklausomoji Valstybė

118.

Paragvajaus Respublika

119.

Peru Respublika

120.

Pietų Sudano Respublika

121.

Prancūzijos Polinezija*

122.

Puerto Riko Sandrauga*

123.

Pusiaujo Gvinėjos Respublika

124.

Reunjonas*

125.

Ruandos Respublika

126.

Rusijos Federacija

127.

Sakartvelas

128.

Saliamono salos

129.

Salvadoro Respublika

130.

Samoa Nepriklausomoji Valstybė

131.

San Tomė ir Prinsipės Demokratinė Respublika

132.

Saudo Arabijos Karalystė

133.

Senegalo Respublika

134.

Sent Kitsas ir Nevis

135.

Sent Lusija

136.

Sent Vinsentas ir Grenadinai

137.

Siera Leonės Respublika

138.

Singapūro Respublika

139.

Sirijos Arabų Respublika

140.

Somalio Federacinė Respublika

141.

Sudano Respublika

142.

Surinamo Respublika

143.

Šiaurės Makedonijos Respublika

144.

Šri Lankos Demokratinė Socialistinė Respublika

145.

Šventasis Sostas (Vatikano Miesto Valstybė)

146.

Tadžikistano Respublika

147.

Tailando Karalystė

148.

Tanzanijos Jungtinė Respublika

149.

Togo Respublika

150.

Tongos Karalystė

151.

Trinidado ir Tobago Respublika

152.

Tuniso Respublika

153.

Turkijos Respublika

154.

Turkmėnistanas

155.

Tuvalu

156.

Ugandos Respublika

157.

Ukraina

158.

Urugvajaus Rytų Respublika

159.

Uzbekistano Respublika

160.

Vanuatu Respublika

161.

Venesuelos Bolivaro Respublika

162.

Vietnamo Socialistinė Respublika

163.

Zambijos Respublika

164.

Zimbabvės Respublika

165.

Žaliojo Kyšulio Respublika

* Teritorijos, neturinčios valstybės statuso

IŠIMTYS DĖL IZOLIACIJOS

Numatytos išimtys, kai reikalavimas dėl izoliacijos yra netaikomas, tačiau tyrimas dėlCOVID-19 yra privalomas asmenims, kai jų kelionės tikslas yra susijęs su darbo funkcijų vykdymu

  • asmenims, kurie naudojasi imunitetais ir privilegijomis pagal 1961 m. Vienos konvenciją dėl diplomatinių santykių, 1963 m. Vienos konvenciją dėl konsulinių santykių, taip pat pagal kitas Lietuvos tarptautines sutartis ir teisės aktus, jų šeimos nariams ir juos aptarnaujančiam personalui, taip pat oficialių delegacijų nariams, diplomatams;
  • NATO ir NATO šalių kariniuose vienetuose tarnaujantiems asmenims ir juos aptarnaujančiam personalui bei jų šeimos nariams;
  • pareigūnams, vykdantiems ekstradicijos, asmenų perdavimo ar perėmimo užduotis;
  • užsieniečiams, atvykstantiems į Lietuvos žvalgybos institucijas su nacionalinio saugumo užtikrinimu susijusiais tikslais, atitinkamai Lietuvos krašto apsaugos ministro ar Lietuvos valstybės saugumo departamento direktoriaus leidimu;
  • sveikatos priežiūros specialistams;
  • pasienio darbuotojams, taip pat kasdien ar kiekvieną darbo dieną kertantiems Lietuvos ir kitos ES valstybės sieną asmenims, vykstantiems darbo reikalais, mokiniams, studentams ir stažuotojams;
  • jūrininkams, kurie nedalyvauja vykdant tarptautinius pervežimus;
  • aukšto meistriškumo sportininkams, aukšto meistriškumo sporto specialistams, aukšto meistriškumo sporto instruktoriams, sporto medicinos personalo darbuotojams, dalyvaujantiems tarptautiniuose turnyruose, kurių organizavimui nustatytos ir patvirtintos atskiros tarptautinės taisyklės dėl COVID-19 pandemijos valdymo;
  • iš Baltarusijos grįžusiems Lietuvos piliečiams – mokytojams, vykdantiems lituanistinį švietimą mokyklose Baltarusijoje bei dvasininkams, vykdantiems sielovadinį darbą Baltarusijoje.

Išimtys, kai į Lietuvą atvykstantiems asmenims reikalavimas dėl izoliacijos ir testo nėra taikomas

  • tranzitu per Lietuvą vykstantiems asmenims, kai Lietuvoje užtikrinami tik būtinieji sustojimai (degalų papildymui, higienos poreikių užtikrinimui ir pan.). Ši išimtis taikoma, kai kelionės tikslas nebūtinai susijęs su darbo funkcijų vykdymu;
  • asmenims, turintiems asmens sveikatos priežiūros įstaigos dokumentą apie tai, kad asmuo persirgo koronavirusu, kai diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu COVID-19PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu, ir nuo teigiamo tyrimo rezultato praėjo ne daugiau kaip 90 dienų iki grįžimo ar atvykimo į Lietuvą. Gydymo įstaigos dokumento nereikia, jei asmeniui COVID-19diagnozuotas Lietuvoje ir duomenys pateikti Elektroninės sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros informacinėje sistemoje, jei grįžtama į Lietuvą savo transportu. Ši išimtis taikoma, kai kelionės tikslas nebūtinai susijęs su darbo funkcijų vykdymu;
  • asmenims, turintiems gydymo įstaigos dokumentą, konkrečios šalies skiepijimų sertifikatą arba tarptautinį skiepijimų sertifikatą, nurodantį, kad asmuo buvo pilnai paskiepytas COVID-19 vakcina, registruota Europos Sąjungos vaistinių preparatų registre pagal skiepijimo schemą;
  • tyrimo dėl COVID-19 rezultatai bei vakcinaciją ar persirgimą įrodantys dokumentai turi būti pateikti viena iš Europos sąjungos oficialių kalbų.

Išimtys, kai reikalavimas dėl testo netaikomas, tačiau izoliacija yra privaloma

  • asmenims iki 16 metų;
  • atvykstantiems keleivių vežimo tarptautinio susisiekimo maršrutais – reguliariais, specialiais ir užsakomaisiais reisais visų rūšių transportu ekipažų ir įgulų nariams;
  • atvykstantiems ekipažų ir įgulų nariams, kurie dirba tarptautinius komercinius vežimus vykdančiose įmonėse ar vykdo tarptautinius komercinius vežimus visų rūšių transporto priemonėmis, izoliacija privaloma nuo atvykimo į Lietuvą iki išvykimo iš jos dienos, bet ne ilgiau kaip 10 dienų nuo grįžimo ar atvykimo į Lietuvą dienos. Kai jie pristato krovinį ar atvyksta jo pasiimti nelikdami Lietuvoje ar vyksta tranzitu per Lietuvą – izoliacija netaikoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius