-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur keliauti rudenį: pigiausios kelionės į Europos miestus

Po sausos ir kaitrios vasaros Lietuvoje pigių oro linijų bendrovės siūlo nebrangiai aplankyti rudeniškai nusidažiusius Skandinavijos ir Vakarų Europos miestus. „Travel On Spot“ komanda apskaičiavo, kiek vidutiniškai mažiausiai pinigų reikėtų skirti savaitgalio kelionei į Stokholmą, Kopenhagą, Brėmeną, Briuselį ir Oslą.
Rudens kelionių kryptys Europoje
Rudens kelionių kryptys Europoje / Travel On Spot koliažas

Informacija parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

Nors bilietų kainos ir šiek tiek keisis, o keliautojų poreikiai gali būti didesni ar mažesni, čia rasite apytiksles pinigų sumas, reikalingas viešnagei viename minėtų miestų.

Stokholmas, Švedija

Bendrovė „Wizzair“ šį rudenį siūlo pigius skrydžius į Švedijos sostinę Stokholmą. Skrydžio bilietas iš Vilniaus rudenį daugelį dienų kainuos apie 10 eurų.

Autobusu nuo oro uosto pasiekti Stokholmo centrą dar reikės išleisti 15 eurų. Metro, tramvajai ir autobusai Stokholme taip pat nėra pigūs, todėl šiek tiek išlaidų verta suplanuoti ir miesto transportui.

Pigiausi dviviečiai kambariai Švedijos sostinės viešbučiuose nakčiai kainuoja nuo 40 iki 60 eurų. Pietūs pigiame restorane atsieina apie 10–20 eurų. Stokholmas pasižymi nemokamų muziejų, galerijų ir kitų pramogų gausa.

Dviejų žmonių savaitgalis Stokholme su skrydžiu, transportu, dviem nakvynėmis, dukart pietaujant vienam asmeniui galėtų kainuoti apie 110–180 eurų.

Kodėl verta aplankyti Stokholmą?

Šiaurės Venecija pramintame Stokholme atrasite ir gražią architektūrą, ir skanią kavą, ir puikų aptarnavimą, ir daug įdomių muziejų. Visos Skandinavijos sostine laikomas Stokholmas yra tikra socialinės gerovės karalystė, kur šiaurės šaltį pakeičia Golfo srovės sušvelnintas klimatas.

Mieste yra per 70 muziejų: nuo smagių ekspozicijų vaikams ir mokslo muziejų suaugusiesiems iki muziejų po atviru dangumi.

„Scanpix“ nuotr./Kopenhagos simbolis – undinėlė
„Scanpix“ nuotr./Kopenhagos simbolis – undinėlė

Kopenhaga, Danija

Kopenhaga – dar viena puiki rudens kelionių kryptis. Į Danijos sostinę „Ryanair“ lėktuvai iš Kauno skraidina taip pat už 10 eurų. Ir čia pasirinkimas labai stabilus. Iki pat lapkričio pabaigos lėktuvai į Kopenhagą ir atgal į Kauną skraido kiekvieną dieną ir už tą pačią (ar panašią) kainą.

Kopenhagos pranašumas, kad oro uostas yra palyginti netoli miesto centro, todėl ir susisiekimas metro puikus. Vienkartinis metro bilietas kainuoja apie 3 eurus.

Vis dėlto labiau apsimoka pirkti 72 valandų bilietą, kuris galioja visam viešajam transportui mieste. Toks bilietas kainuoja apie 26 ar 27 eurus, bet jį turint nereikės sukti galvos, kur ir kaip judėti mieste.

Nakvynė Kopenhagoje nebus pigi. Pigiausi dviviečiai viešbučių numeriai kainuoja nuo 60 iki 80 eurų. Kaip ir kiekviename mieste čia galima rasti pigesnių svečių namų, bet kambariu tektų dalytis su kitais atvykėliais. Pietūs nebrangiame restorane kainuoja apie 15–25 eurus.

Viską susumavus dviejų žmonių savaitgalio viešnagė Kopenhagoje vienam asmeniui galėtų kainuoti panašiai kaip ir Stokholme – apie 110–180 eurų.

Kodėl verta palankyti Kopenhagą?

Daugiau nei prieš 1000 metų įkurta kaip vikingų žvejybos kaimelis, XXI a. Kopenhaga oficialiai tapo laimingiausiu miestu pasaulyje.

Laimės receptą atradę danai į darbą važiuoja dviračiais, turi vieną seniausių pramogų parkų pasaulyje, naudojasi puikiomis socialinėmis garantijomis, gyvena stilingai ir spalvotai. Jau vien dėl to verta aplankyti Kopenhagą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius