Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nauja atostogų kryptis Graikijoje: gražiausi Kefalonijos paplūdimiai ir kvapą gniaužiančios olos

Kefalonija – neabejotinai viena įspūdingiausių Graikijos salų Jonijos jūroje, ne veltui ją vis dažniau turistai atranda kaip tobulų atostogų kraštą. Ainos kalnas, ant kurio kadaise stovėjo Dzeuso šventykla, įspūdingos Drogkaračio ir Melisanio ežero olos, gražiausiu ne kartą pripažintas Myrtos paplūdimys – pažiūrėti joje tikrai yra ką.
Navagio paplūdimys
Navagio paplūdimys

Nepamirštamoms atostogoms idealiai tinkanti sala – šešta pagal didumą visoje saloje. Populiarumo ji nestokojo niekuomet, dar anksčiau jos nepasidalino Didžiosios Britanijos, Venecijos, Osmanų ir Bizantijos imperijos, ji domino prancūzus, rusus, normanus, romėnus. Kefalonijai teko atlaikyti ir keturis žemės drebėjimus, tačiau salos grožio jie nesunaikino.

Šiandien sala – ypač patraukli kryptis ieškantiems nepamirštamo poilsio gamtos apsuptyje. Kraštovaizdis čia užburs kiekvieną – salos peizažai neretai primena atvirukus.

VIDEO: Gražiausi Kefalonijos paplūdimiai ir kvapą gniaužiančios olos

Poilsį Kefalonijoje išbandyti siūlo ir kelionių organizatorius „Novaturas“, nauja kryptis turėtų būti ypač patraukli ieškantiems ramybės, romantikos, taip pat ir mėgstantiems aktyvų laisvalaikį, vandens pramogas. Sala yra didelė ir gali pasiūlyti tiek ramesnį poilsį, tiek ir triukšmingesnes veiklas. Čia galima rasti daugybę savitumą išsaugojusių žvejų kaimelių, spalvingais namais žavinčių miestų, paragauti autentiškų graikiškos virtuvės patiekalų.

Vis dėlto, nusprendus aplankyti salą, „Novaturas“ rekomenduoja nepraleisti labiausiai dėmesio vertų objektų.

Kefalonija
Kefalonija

Vienas tokių – Melisanio ežero ola, kurioje, tikima, anksčiau buvo dievui Panui įrengta šventykla. Iki šio gamtos stebuklo galima nuplaukti laivu, dabar tai – viena populiariausių Kefalonijos lankytinų vietų. Pasirinkę ekskursiją čia, sužinosite legendą apie nimfas, gėrėsitės dangumi per olos angą.

Melisanio ežero ola
Melisanio ežero ola
Melisanio ežero ola
Melisanio ežero ola

Saloje gausu įdomių, turistams patrauklių vietų, kurių kiekviena paliks neišdildomą įspūdį. Pažintį verta pradėti nuo jos gamtos stebuklų, iš arti pamatyti ne tik gražiausius paplūdimius, bet ir gyvenimą po žeme – stalaktitų ir stalagmitų urvuose, prie Drogaračio olos. Įspūdis liks dar stipresnis, jei pavyks apsilankyti čia neretai rengiamuose koncertuose – pasidomėkite programa iš anksto.

Drogaračio olos
Drogaračio olos

Dienos išvykoje taip pat aplankysite išskirtinius salos miestelius – Fiskartą, Asą, Joniją, baltų akmenukų gausų Myrtos paplūdimį, 12 kartų pripažintą geriausiu visoje Graikijoje.

Myrthos paplūdimys
Myrthos paplūdimys

Įspūdį palieka ir salos sostinė Argostolis – dėl geros geografinės padėties ir puikaus gamtos prieglobsčio yra tapusi vienu didžiausių jūrų uostų visoje Graikijoje. Judriame mieste yra įsikūrę įdomūs Istorijos ir Archeologijos muziejai. Argostolio pasididžiavimas – Drapano tiltas, netoli Argostolio driekiasi Koutavos lagūna, kuri garsėja čia perinčiais jūriniais vėžliais, kuriuos kas vakarą galima išvysti ir miesto uoste.

Tiltas Argostolyje
Tiltas Argostolyje

Mėgstantys aktyvesnį poilsį į būtinų pamatyti objektų sąrašus turėtų įtraukti kalnuose esantį Kefalonijos nacionalinį parką. Specialistai rekomenduoja čia leistis keturračiais ar net pasikinkant laukinius arklius – emocijų pasikrausite su kaupu. Parke auga ir išskirtiniai, vadinamieji juodieji medžiai, tai nacionalinis salos augalas.

Vykstant į kalnus verta užlipti ir ant aukščiausios saloje vietos – 1628 metrų aukštyje esančios Ainos kalno viršūnės. Nuo jos atsivers neįtikėtini vaizdai – įsitikinkite patys.

Kefalonija
Kefalonija

Norintiems pasižvalgyti kiek tolėliau, „Novaturas“ rekomenduoja išvykas laivu į aplinkines salas. Viena tokių – Zakintas. Daugybė sustojimų, maudynės ir apsilankymas Mėlynuosiuose urvuose – tai tik dalis pramogų, kurias patirsite šioje saloje. Išvykos metu taip pat pamatysite vieną gražiausių ir populiariausių saloje Navagio paplūdimį, dar vadinamą Sudužusio laivo arba Kontrabandininkų įlanka, kurioje iki šiol nuo 1980-ųjų išlikusios laivo liekanos. Dar vienas kelionės perliukas – didieji jūriniai vėžliai, galbūt juos pavyks pamatyti iš arti.

Itakė
Itakė

Mėgstantiems istoriją rekomenduojama rinktis maršrutą į Itakę – sala iki šiol lankoma kaip Homero kūriniuose aprašyta Odisėjo gimtinė, ji siejama ir su graikų kovotojais, poetais, filosofais, rašytojais. Itakėje pamatysite sostinę Vatį, aplankysite muziejus, pasivaikščiosite jaukiomis gatvelėmis. Atsigaivinę jūroje kelionę tęsite Kione, kur lauks pietūs pajūrio tavernoje – diena bus išties turininga.

Norintys pažinti Kefaloniją per maistą, turėtų nepraleisti daugiau salos virtuvės ir kultūros paslapčių atskleisiančios išvykos į vietos restoranus. Tradiciniai valgiai, gėrimai, įvairūs delikatesai – gurmaniškos degustacinės kelionės tampa vis populiaresnės!

Įspūdingoje Graikijos saloje yra daug vietų, kurias verta aplankyti. „Novaturas“ siūlo nepraleisti žvejų pamėgto, antro pagal dydį miesto Liksūrio, kuris kadaise buvo salos sostinė, o dabar turistus vilioja jaukiomis tavernomis.

Skala, Kefalonija
Skala, Kefalonija

Mėgstantiems miesto šurmulį, verta aplankyti Lasį – vieną judriausių salo pajūrio kurortų, tuo pat metu galintį pasigirti įspūdingais paplūdimiais ir saulėlydžiais juose.

Turistų pamėgtas ir Skalos kurortas, pasižymintis kvapą gniaužiančia gamta, smėlio paplūdimiais, kvepiančiais pušynais.

Skala, Kefalonija
Skala, Kefalonija

Laukiniu kraštovaizdžiu pasigirti gali uostamiestis Poras – jame yra garsusis Antisamos paplūdimys, jau minėtos Melisanio ir Drogkaračio stalaktitų olos. Tai ramus miestas, kurį renkasi keliautojai bei natūralaus gamtos grožio ieškotojai. Tiesa, jiems turėtų patikti ir Svaronata, Karavadas , Lurdas, Katelijas – čia pavyks atgauti jėgas ir pasimėgauti poilsiu gamtos apsuptyje.

Daugiau informacijos rasite čia.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius