Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Paskelbtos pavojingiausios šalys keliautojams 2020 m.

Žemėlapyje, kuris sukurtas keliautojams geriau įvertinti riziką kitose šalyse, Libija ir Somalis paskelbtos pavojingiausiomis pasaulio vietomis 2020 m.
Pasaulio šalys žemėlapyje įvertintos pagal medicininį saugumą jose
Pasaulio šalys žemėlapyje įvertintos pagal medicininį saugumą jose / travelriskmap.com iliustr.
Temos: 1 Kelionės

Interaktyviame „Kelionių rizikos žemėlapyje“ visos valstybės sužymėtos pagal tikimybę, kiek tikėtina, kad žmonės toje šalyje susidurs su problemomis dėl saugumo, medicininių reikalų ir saugumo keliuose. Žemėlapį sukūrė tarptautiniai medicinos ir saugumo ekspertai „International SOS“.

Libija ir Somalis, taip pat Afganistanas bei Venesuela itin prastai vertinamos pagal visus tris kriterijus.

Tuo metu saugiausios šalys – Skandinavijos valstybės Norvegija, Suomija ir Islandija. Ten yra mažiausia tikimybė susidurti su medicininėmis, saugumo ar keliuose kylančiomis problemomis. Nedaug atsiliko ir Švedija bei Grenlandija.

Žvelgiant į kiekvieną kriterijų atskirai, mažiausiai saugiomis sveikatos prasme pripažintos Jemenas, Sirija, Šiaurės Korėja, taip pat Afrikos valstybės Nigeris, Gvinėja, Siera Leonė, Liberija, Pietų Sudanas, Eritrėja ir Centrinė Afrikos Respublika.

Tiriant medicininio saugumo situaciją buvo atsižvelgiama į pirminės, skubios pagalbos suteikimą, odontologo paslaugas, kokybiškų vaistų prieinamumą, kokia tikimybė užsikrėsti ligomis per maistą ar vandenį, taip pat pavojų gyvybei keliančiomis infekcijomis.

Saugiausiomis šia prasme – didžioji dalis Europos, Kanada, JAV, Naujoji Zelandija, Australija, Pietų Korėja, Japonija.

Saugumas mažiausias Afganistane, Sirijoje, Jemene, Irake, Somalyje, Libijoje ir dalyje Nigerijos. Laikoma, kad didelėse šių šalių teritorijose valdžia, teisinė sistema ir tvarka arba neegzistuoja, arba yra minimali. Taip pat didelis smurtinių išpuolių prieš keliautojus pavojus.

Vietos, kur pavojus saugumui laikomas statistiškai nereikšmingu, yra vos kelios: Norvegija, Grenlandija, Islandija, Šveicarija ir Slovėnija.

Saugumas keliuose vertinamas itin prastai didžiojoje Afrikos dalyje, taip pat Venesueloje, Belize, Dominikoje, Saudo Arabijoje, Tailande ir Vietname. Atsižvelgta į tai, kaip šalyje veikia transporto paslaugos, ar visa šalis prieinama užsieniečiams.

Saugiausiomis šia prasme laikomos Japonija, Australija, Naujoji Zelandija ir didžioji dalis Europos.

Vasarą dvi kelionių tinklaraštininkės, pasinaudodamos viešai prieinama informacija apie saugumą šalyse, sukūrė Pavojų moterims indeksą (Women's Danger Index). Jos siekia padėti moterims įvertinti, kurios šalys yra saugios keliauti vienoms.

Pagal jų analizę, pavojingiausia šalimi moteriai keliauti vienai yra Pietų Afrikos Respublika. Nuo jos nedaug atsiliko Brazilija ir Rusija. Saugiausiomis, anot tyrimo, yra Ispanija, Singapūras ir Airija. Daugiau skaitykite čia: 10 pavojingiausių ir saugiausių šalių vienoms keliaujančioms moterims

Šiemet rugsėjį Pasaulio ekonomikos forumo (WEF) ekspertai paskelbė savo valstybių reitingą pagal jų saugumą turistams. Saugiausia šiuo požiūriu šalimi pripažinta Suomija, o į pirmąjį dešimtuką taip pat pateko Islandija, Omanas, Šveicarija, Honkongas, JAE, Liuksemburgas, Portugalija ir Naujoji Zelandija. Daugiau skaitykite čia arba žiūrėkite galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius