-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasaris neateina: idėjos, kur skristi kovą, kad rastum saulės ir šilumos

Šilumos ir saulės nekantriai laukiantys lietuviai gavo smūgį žemiau juostos – sinoptikai pranešė, kad nuo ateinančio savaitgalio į Lietuvą sugrįš žiemiški orai: snigs, o naktimis bus iki 10 laipsnių šalčio.
Dubajus
Dubajus / 123rf.com nuotr.

Ar Velykos taip pat bus žiemiškos, kol kas neaišku. Tačiau turintys galimybę pasiimti šventines atostogas greičiausiai šią pavasario šventę mielai sutiktų ne sniegu nuklotoje Lietuvoje, bet ten, kur šilta.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pavasaris atšaukiamas: nuo savaitgalio – sniegas, naktimis – iki 10 laipsnių šalčio

Tad, kur keliauti antroje kovo pusėje, jei norisi šilumos, o gal net karščio? Du 15min kalbinti kelionių organizatoriai išskyrė kelias kryptis, kurias verta rinktis keliautojams ir turistams iš Lietuvos. 

„Dubajus šiuo metu yra viena labiausiai lietuvius dominančių kelionių krypčių. Nieko keisto: ten saugu ir šilta. Praėjusią savaitę buvo 30 laipsnių. 

Be to, kainos nėra didelės. Praėjusią savaitę buvo pasiūlymas – savaitė Dubajuje už 440 Eur. 

Nuskristi į Jungtinius Arabų Emyratus dabar labai patogu – kelionių organizatoriai „Novaturas“ ir „Tez Tour“, kurie iš Lietuvos į Dubajų skraidina kartą per savaitę, nusprendė pratęsti skrydžius iki kovo pabaigos. Taigi, dar galima spėti ir įsigyti kelionę“, – sakė kelionių organizatoriaus „Makalius.lt“ įkūrėjas Rimvydas Širvinskas.

123rf.com/Paplūdimys Dubajuje
123rf.com/Paplūdimys Dubajuje

Antroji jo rekomenduojama kryptis kovą – Egiptas. Taip, kai kuriose šalies dalyse išlieka teroristinių išpuolių pavojus. Dėl to iš Lietuvos kol kas nevykdomi tiesioginiai skrydžiai į Šarm aš Šeicho oro uostą. Tačiau galima vykti ilsėtis į Hurgadą, kur šiuo metu šviečia saulė ir galima mėgautis malonia 27 laipsnių šiluma. 

123rf.com/Hurgada
123rf.com/Hurgada

„Problema gali būti tik tai, kad vietų skaičius Hurgados viešbučiuose tirpsta. Tačiau, pavyzdžiui, praėjusią savaitę mačiau pasiūlymą – savaitė Hurgadoje su „viskas įskaičiuota“ už 400 Eur žmogui. Kitas variantas, organizuotis savarankišką kelionę ir į Egiptą skristi iš kitų šalių“, – patarė pašnekovas.

Kanarų salos – Tenerifė, Fuerteventura, Lansarotė ir Gran Kanarija – dar vienas puikus pasirinkimas kovo pabaigoje. 26 laipsnių šiluma ir Atlanto vandenynas – du dalykai, kurie yra pagrindinis masalas turistams, vykstantiems ten dabar. 

„Šiuo atveju ir vėl vienintele problema gali tapti vietų stygius – į Kanarus dabar važiuoja visi. Kita vertus, nebūtina ieškoti kelionių per kelionių organizatorius. Galima susiplanuoti savarankišką kelionę, pavyzdžiui, iš Varšuvos“, – kalbėjo R.Širvinskas. Daug „paskutinės minutės“ pasiūlymų į Kanarus galima rasti Frankfurto oro uoste.

123rf.com/Lansarotės paplūdimys
123rf.com/Lansarotės paplūdimys

Tiems, kurių netraukia „ilga kelionė“ į atostogas per Lenkijos ar Vokietijos oro uostus, kelionių organizatorius rekomendavo pasidomėti skrydžiais iš Vilniaus ir Kauno, pavyzdžiui, į Kiprą ar Maltą, Siciliją, kur dabar – tikras pavasaris: dieną būna 19-20 laipsnių šilumos.

„Kovui iš Vilniaus oro uosto į Maltą galima rasti bilietų už 150-160 Eur, o į Kiprą – 220-230 Eur. Turiu pasakyti, kad kovą atostogauti Maltoje ir Kipre verta, kadangi sezonas ten tik prasideda, tad viešbučių kainos atitinkamai nedidelės“, – kalbėjo R.Širvinskas.

123rf.com nuotr./Koliziejus
123rf.com nuotr./Koliziejus pavasarį

Tiems, kam savaitei pabėgti iš Lietuvos neišeina, jis rekomendavo pasidairyti trumpų (kelių dienų) kelionių į Pietų Europos sostines: Romą, Barseloną, kur dabar – 17-19 laipsnių šilumos.

Kovo mėnesį rinktis Kanarus ir žemyninę Ispaniją siūlo ir kelionių agentūros „Superkeliones.lt“ vadovas Udrius Armalis. 

„Pavasarį turistų ten nėra daug, o ir oras pažintinėms kelionėms – pats tas“, – tikino jis.

Norintiems ne tik pakeliauti, bet ir pasimaudyti, jis pataria „susimedžioti“ bilietus į Izraelio kurortą Eilatą, į kurį iš Kauno oro uosto skraidina „Ryanair“.

Jei pasiseks, skrydį į ten įsigysite už 56 Eur. Nuskridę ten galėsite mėgautis Negyvąja arba Raudonąja jūromis ir mirkti jose, nes oras tam bus labai tinkamas: šią savaitę Eilate yra 30 laipsnių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius