Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pigių Maldyvų „Top 5“: kurias salas rinktis?

Maldyvai ir pigus poilsis atrodo nesuderinami dalykai, tačiau tai nėra tiesa, tikina kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas, pats neseniai sugrįžęs iš ypatingo grožio paplūdimiais garsėjančios salų valstybės Indijos vandenyne.
Maafushi sala ir jos paplūdimys
Maafushi sala ir jos paplūdimys / Asmeninės nuotr.
Temos: 1 Maldyvai

„Ilgai galvoje ramybės nedavė mintis, kaip būtų galima nukeliauti į Maldyvus pigiai.

Prisiminiau, kad visai neseniai salose leido įkurti svečių namus ir taip buvo suteikta galimybė vietiniams užsidirbti, o turistams – pigiau atostogauti“, – pigių kelionių į Maldyvus pradžią prisiminė kelionių organizatoriaus „Makalius“ vadovas.

Asmeninės nuotr./Rimvydas Širvinskas Maldyvuose
Asmeninės nuotr./Rimvydas Širvinskas Maldyvuose

Surastas variantas lietuviams patiko – į Maldyvus „Makaliaus“ kolektyvas išlydėjo jau septynias turistų grupes, dar dvi laukia kelionių lapkritį.

„Kai pradėjau organizuoti šią kelionę, sulaukiau labai daug kritikos iš kolegų. Jie sakė, kad kelionė per trumpa (9 dienos), niekas nenorės tiek skristi vien dėl paplūdimių, neatsiras norinčių Maldyvus pažinti pigiai ir panašiai.

Tačiau, tiesą pasakius, nespėjame atsakinėti žmonėms į laiškus – niekur nereklamuota kelionė išparduodama per kelias dienas.

Supratome, kad Lietuvoje yra nemažai žmonių, kurie nori pamatyti Maldyvus, bet neturi daug pinigų ant vandens stovintiems nameliams, prabangiems viešbučiams.

Prisipažinsiu, kad kopas, surastas vienoje iš Maldyvų salų, sapnuoju iki šiol. 

Tačiau baltas smėlis ir skaidrus Indijos vandenynas, seklūs paplūdimiai ir neįtikėtinas povandeninis pasaulis privalomai turi būti pažymėtas „pliusiuku“ kiekvieno keliautojo žemėlapyje“, – pasakojo kelionių organizatorius.

Keliaujant į Maldyvus poilsiautojams taip pat reikėtų žinoti, jog šalyje galioja tam tikri draudimai, susiję su dominuojančia Islamo religija.

Pavyzdžiui, vietinėse salose draudžiama maudytis su maudymukais, bet yra specialūs paplūdimiai, kuriuose turistai gali maudytis taip, kaip jiems įprasta.

„Iš tiesų ten viskas tikrai pritaikyta turistams. Vietiniai labai paslaugūs, dar nesugadinti keliautojų ir pinigų“, – savo akimis per atostogas Maldyvuose įsitikino R.Širvinskas.

Kai kuriuos atostogautojus gąsdinantis draudimas vartoti alkoholinius gėrimus taip pat lengvai išsprendžiamas – svaigalų troškulį galima numalšinti keliaujant į vis kitą uždarą kurortą, kuriuose alkoholis parduodamas arba būna net įskaičiuotas į įėjimo kainą.

Tačiau, kaip tikina pašnekovas, gali būti, kad atostogaujant Maldyvuose apie gėrimus mažiausiai galvosite – čia įdomių pramogų ir vietų yra tiek, kad net nėra kada miegoti.

Nesutiksiu su sakančiais, kad į Maldyvus galima vykti vien pasyvaus poilsio. Po šių atostogų aš net pavargau...

„Mažai kas patikėtų, bet šįkart viešėdamas Maldyvuose neturėjau laiko net žurnalo atsiversti, ką jau kalbėti apie knygos skaitymą.

Todėl nesutiksiu su sakančiais, kad į Maldyvus galima vykti vien pasyvaus poilsio.

Po šių atostogų aš netgi pavargau...“ – prisipažino R.Širvinskas.

Kadangi kasdien vyko į vis kitą salą ir joje išbandė populiarias pramogas, dabar pašnekovas jaučiasi tikru Maldyvų ekspertu.

Todėl keliautojams, planuojantiems vykti panašiu maršrutu, nori paskelbti TOP 5 rekomenduojamas salas, esančias Malės atole.

Visas jas, pasak pašnekovo, galima nebrangiai aplankyti bei ten praleisti visą dieną: nuo ankstaus ryto iki pat vėlyvo vakaro.

Asmeninės nuotr./Biyadhoo apžėlusi sala
Asmeninės nuotr./Biyadhoo apžėlusi sala

5 vieta. Biyadhoo sala. Tai vos 15 minučių plaukimo greitaeigiu kateriu nutolusi sala. Labai apželdinta, joje auga daugybė palmių ir įdomių kitų augalų, platūs ir gražūs paplūdimiai – čia įsikūręs paprastas 3 žvaigždučių kurortinis viešbutis, į kurio teritoriją už 46 dolerius gali patekti kiekvienas norintis ir čia praleisti kad ir visą dieną.

Šalia kranto (už 30 metrų) yra gražus koralinis rifas – pats tas pirmai pažinčiai su Maldyvų salomis.

Asmeninės nuotr./Rihiveli sala
Asmeninės nuotr./Rihiveli sala

4 vieta. Rihiveli sala. Iki šios salos pačiame atolo krašte reikia plaukti apie pusvalandį. Vanduo čia labai seklus, todėl patekti į salą galima tik iš vienos pusės, o vėliau išlipus iš katerio eiti ilgu tilteliu iki pačios salos.

Švartuodamiesi prie tiltelio sutikome didžiulį būrį delfinų, kurie paplojus delnais per laivo šoną imdavo šokinėti ir plaukioti aplinkui mūsų katerį.

Švartuodamiesi prie tiltelio sutikome didžiulį būrį delfinų, kurie paplojus delnais per laivo šoną imdavo šokinėti ir plaukioti aplinkui mūsų katerį – tai buvo nuostabus potyris.

Čia nėra koralinio rifo, tačiau būtent į šią salą reikėtų atvykti, jeigu norite pasidaryti tobuliausią asmenukę Maldyvuose negyvenamoje saloje. 

Iki jos reikia bristi maždaug 15 minučių, pakeliui sutinkant rajas arba mažus rykliukus. Įėjimas į šią salą kainuoja 56 dolerius, bet į kainą įskaičiuoti pietūs.

Turėkite omenyje, kad sala yra labai mažytė ir joje vos 12 gultų! Taigi žmonių niekada nebus daug.

Vakarais prie restorano tarnybinių durų priplaukia būrys ryklių – jie jau įpratę, kad nuo pietų likę maisto likučiai bus išmesti į jūrą, tad laukia savo „pietų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius